דילוג לתוכן

הליכה מהירה מפחיתה סיכון להפרעות קצב הלב: מחקר חדש חושף את התועלות הבריאותיות

הליכה בקצב מהיר מפחיתה את הסיכון להפרעות קצב לב

מחקר חדש מאוניברסיטת גלזגו

על פי מחקר חדש שנערך על ידי חוקרים מאוניברסיטת גלזגו, הליכה בקצב מהיר עשויה להפחית את הסיכון להתפתחות בעיות קצב לב חמורות, הידועות כהפרעות קצב. המחקר פורסם בכתב העת המדעי Heart וכולל ניתוח נתונים מיותר מ-420 אלף בני אדם, בגיל ממוצע של 55 שנים.

שיטות המחקר

במהלך המחקר, המשתתפים דיווחו על קצב ההליכה שלהם, המחולק לשלוש קבוצות: איטי (מתחת ל-4.8 קילומטר לשעה), ממוצע (4.8 עד 6.4 קמ"ש), ומהיר (מעל 6.4 קמ"ש). מתוך המדגם, כ-6.5% מהמשתתפים דיווחו על קצב הליכה איטי, 53% על קצב ממוצע, ו-41% על קצב מהיר. תקופת המעקב נמשכה בממוצע 13 שנים.

ממצאי המחקר

מתוך המשתתפים, 36,574 חוו הפרעות בקצב הלב, הכוללות 23,526 מקרים של פרפור פרוזדורים, 19,093 מקרים של הפרעות קצב אחרות, 5,678 מקרים של ברדיקרדיה ו-2,168 מקרים של הפרעות קצב חדריות. לאחר התאמה לגורמים דמוגרפיים ואורח חיים, נמצא כי הנסיינים שהלכו בקצב ממוצע היו בסיכון נמוך ב-35% לבעיות קצב לב, בעוד שהולכים מהירים הפחיתו את הסיכון ב-43%. באופן כללי, המשתתפים שהלכו בקצב ממוצע או מהיר היו בסיכון נמוך ב-27% לפתח הפרעות קצב לב כלשהן.

המלצות החוקרים

צוות המחקר הסביר כי "הממצאים מחזקים את קידום קצב ההליכה המהיר בהמלצות לפעילות גופנית". התקבלה המסקנה כי הליכה מהירה עשויה להיות "דרך בטוחה ויעילה" להפחתת מקרי מוות משבץ ודום לב. משתתפים שהלכו בקצב מהיר עמדו גם בפני יתרונות נוספים, כמסת גוף נמוכה יותר והיקף מותנים קטן יותר, וגם אימצו אורח חיים בריא יותר.

השפעות בריאותיות נוספות

בנוסף, להולכים מהירים היו רמות נמוכות יותר של גורמי סיכון מטבוליים, כולל שומני דם וגלוקוז בצום, והם הראו רמות נמוכות יותר של פעילות דלקתית. אמילי מקגראת', אחות בכירה בתחום הלב בקרן הלב הבריטית, ציינה כי "מחקר זה תומך במה שאנחנו יודעים על השפעת ההליכה על הורדת לחץ דם, הפחתת הסיכון לסוכרת, ועזרה בשמירה על משקל בריא".

בהתבסס על הממצאים, מומלץ לכל אדם שאף עליו לשפר את בריאותו לבחון את שיפור קצב ההליכה שלו על מנת לצמצם סיכונים בריאותיים בעתיד

Scroll to Top