המאבק על ההורות בקהילה הגאה: אתגרים ומשפחות חדשות בצל השנאה והאהבה

הורות בקהילה הגאה: האתגרים בדרך להקמת משפחה

סיכום המצב הנוכחי

באמצע חודש הגאווה, בשיחה עם אנשי מקצוע והורים לקהילה הלהט"בית, אנו בוחנים את אתגרי הפונדקאות בישראל. מהן הדרישות והקשיים שבהם נתקלים זוגות במעבר מחלום להורות למציאות, ואילו השפעות יש לכך על הילדים?

תהליך הפונדקאות בישראל

נתנאל אזולאי, אב טרי, משתף את התרשמויותיו מתהליך הפונדקאות. "אני חושב שהביקורת על פונדקאות ראויה, אבל חשוב להעמיד דברים על דיוקם", אומר אזולאי. הוא מדגיש כי הפונדקאית היא זו אשר שואלת את ההורים לעתיד ומשתפת בתהליך, לרבות מבחנים פסיכולוגיים ואכיפת חוזה משפטי.

קריטריונים לפונדקאיות

אזולאי מוסיף כי הפונדקאית צריכה לעמוד בכמה קריטריונים: יש לה עבודה מסודרת, ילדים משלה, וחיוניות לעמוד בבדיקות פיננסיות ומודעות משפחתית.

מחקר ותובנות פסיכולוגיות

ד"ר גבע שנקמן, פסיכולוג קליני וראש מעבדת LGBTQ+ Psychology באוניברסיטת רייכמן, אומר כי אין ראיה לכך שהורות להט"בית פוגעת בהתפתחות הילד. "הממצאים מראים באופן ברור שאין הבדל במדדים קוגניטיביים או רגשיים בין ילדים שהיגדלו בבתים עם הורים חד מיניים לבין ילדים שהיגדלו בבתים עם הורים הטרוסקסואלים," הוא מסביר.

היתרונות האפשריים של משפחות גאות

חלק מהמחקרים אף מעידים על כך שהילדים המגיעים ממשפחות עם הורים להט"בים עלולים להראות נתונים טובים יותר בהיבטים חברתיים ואחרים.

סיכום והמלצות לפוטנציאל משפחתי

כפי שנראה, ההורות בקהילה הגאה מלווה לא רק באתגרים, אלא גם בהצלחות רבות שמצביעות על הפוטנציאל לחינוך איכותי ואוהב. לשם כך, יש להמשיך לתמוך בזוגות להט"בים במאבקם להורות ובחוקי הפונדקאות שיכולים לסייע בהקמת משפחות

Scroll to Top