דילוג לתוכן

קטגוריות נבחרות

המועצה לזכויות האדם של האו"ם מאשרת החלטה אנטי-ישראלית נוספת: גינויים חד-צדדים והאלהת האשמות כלפי ישראל

החלטת מועצת זכויות האדם של האו"ם נגד ישראל

החלטה אנטי-ישראלית חדשה

במועצת זכויות האדם של האומות המאוחדות התקבלה היום (רביעי) החלטה נוספת שזכתה לביקורת רבה מהממשלות הישראליות והאמריקאיות. במרכז ההחלטה, המועצה הביעה תמיכה בדוח של ועדת החקירה של האומות המאוחדות, שניתן לפני שלושה שבועות, אשר מאשים את ישראל בפעולות המוגדרות כרצח עם, פגיעות ביכולת ההתרבות של תושבי עזה, וכן בפגיעות מיניות מצד חיילי צה"ל.

טענות על הפרות חוק בינלאומי

בהחלטה, אשר נוגעת למצב ברצועת עזה, ביהודה ושומרון ובמזרח ירושלים, נכללות טענות להפרות חמורות של המשפט הבינלאומי על ידי ישראל. עם זאת, בסוף ההחלטה מופיעים שני סעיפים בלבד המוזכרים לירי בלתי מבוקר לעבר ישראל, בעיקר על ידי קבוצות חמושות, ללא אזכור מפורש לחמאס או לג'יהאד האיסלאמי.

בהחלטה יש גם גינוי לטבח שקרה ב-7 באוקטובר, לצד קריאה לשחרור חטופים, אך מחדש לא מוזכר שמו של החמאס. המועצה הוציאה קריאה להטיל אמברגו נשק על ישראל וביטאה תמיכה בכל המנגנונים הבינלאומיים הפועלים נגד המדינה.

ההחלטה עברה ברוב של 47 מדינות, כאשר 20 מדינות בחרו להימנע או להתנגד לה.

התגובה הישראלית

דובר משרד החוץ, אורן מרמורשטיין, הגיב להחלטה ואמר: "משרד התעמולה של חמאס, הידוע גם כמועצת זכויות האדם של האומות המאוחדות, הפיק שוב החלטה שקרית ומסולפת לחלוטין נגד המדינה היהודית. בהחלטה המתועבת של המועצה אין גינוי לחמאס על הטבח או על פיגועי הטרור המתמשכים נגד ישראל, ולא לצדק או לזכויות החטופים".

מרמורשטיין ציין כי ההחלטה כוללת שקרים שאין להם בסיס ומקדמת מסרים בעייתיים שנובעים מגוף המוטה באנטי-ישראליות. "ישראל מודה לכל המדינות שלא נתנו את תמיכתן להחלטה המבישה הזו," סיכם.

מידע נוסף

ההחלטה מראה על המתח הגובר במערכת היחסים בין ישראל למוסדות הבינלאומיים, ובמיוחד למועצת זכויות האדם של האומות המאוחדות, והשפעתה על הממד הדיפלומטי והציבורי של הסכסוך הישראלי-פלסטיני

שיתוף

12 מחשבות על “המועצה לזכויות האדם של האו"ם מאשרת החלטה אנטי-ישראלית נוספת: גינויים חד-צדדים והאלהת האשמות כלפי ישראל”

  1. לא כל החלטות שמתקבלות נכונות או נעשו על פי עובדות מוחשיות, אם רק נצליח לשנות את הגישה לביקורת ולהתבסס ראשית על עובדות אמיתיות ולא אלהת האשמות נוכל לקדם יותר צדק והגינות.

  2. בעיה אקטואלית רצינית, עלינו לחקוק עובדות מוחשיות ולא להישען על אלהת האשמות.

  3. מעין צור / Maayan Tzur

    החלטה זו מביאה לאובדן ייחודי של עקרונות הצדק והאובזרות.

  4. אמנון שקד / Amnon Shaked

    האחרים מסתמכים על אלהת האשמות ולא על עובדות מוחשיות, וזה מוביל לגינוי חד-צדדי כלפי ישראל.

  5. אני לא מסכים עם החלטה זו, זה נראה כמו גינוי חד-צדדי בלתי נאות.

  6. אני מאמינה שהחלטה זו מצריכה להתבסס על עובדות מוחשית, לא על אלהת האשמות.

סגור לתגובות

מאמרים

רוצה לפרסם אצלנו ? הצעת מחיר?

Scroll to Top