דילוג לתוכן

קטגוריות נבחרות

המחלוקות סביב תעלת פנמה: סין תוקפת את האצ'יסון על מכירת נמלים לארה"ב – פוסט שפורסם ונמחק במהרה

המאבק על תעלת פנמה: הפוסט המשתלח של סין – שנמחק כעבור כמה דקות

התקפה על האצ'יסון בעקבות עסקת הנמלים

רשות השידור הסינית شنמכה השבוע בפוסט ברשת החברתית וויבו את חברת האצ'יסון ההונג קונגית בעקבות עסקה משפחתית שבה תמכור החברה נמלים בתעלת פנמה לקבוצה בראשות קרן ההשקעות האמריקאית בלאקרוק. בעקבות הפרסום, שעורר התנגדות רבה ברשתות החברתיות, הפוסט נמחק כעבור דקות ספורות.

פרטי העסקה

בלאקרוק, שמוגדרת כקרן ההשקעות הגדולה בעולם, הודיעה בתחילת החודש על כוונתה לרכוש שני נמלים מרכזיים בתעלת פנמה במחיר של 22.8 מיליארד דולר. מהלך זה מגיע בעקבות לחצים שהפעיל נשיא ארצות הברית, דונלד טראמפ, תוך חשש מהשפעה סינית על גורמים ימי חשוב. טראמפ אף הבטיח בנאום ההשבעה שלו לשוב ולהחזיר את השליטה בתעלה לידיים אמריקאיות.

ההיסטוריה של תעלת פנמה

בעת שהייתה תעלת פנמה תחת שליטת ארצות הברית, המדינה הקטנה קיבלה כ-250 אלף דולר בשנה לצד תשלום ראשוני של 10 מיליון דולר. שלטון אמריקאי זה עורר התנגדות רבה בקרב אזרחי פנמה, שהביעו את מחאתם במשך שנים רבות. ב-1977 נחתם הסכם על ידי ממשל קרטר שהעביר את השליטה בתעלה לפנמה בתאריך 31 בדצמבר 1999, והותיר לארה"ב את הזכות לפעול צבאית במקרה הצורך.

הרגולציה הסינית והתגובה לעסקה

בפוסט שפורסם על ידי CCTV, המייצגת את המדיניות הממלכתית הסינית, נכתב כי לבייג'ינג יש אינטרסים לאומיים חשובים בעסקה זו, וכי מכירת הנמלים דומה ל"מסירת סכין ליריב". השלטונות הסינים הוסיפו כי חברת האצ'יסון צריכה לשקול בזהירות רבה את העסקאות שלה על מנת שלא לפגוע באינטרסים של סין.

בדיקות רגולטוריות

לאחר פרסום הפוסט והמחיקה המהירה שלו, הרגולטורים הסינים הודיעו כי יבדקו את העסקה המוזכרת לעיל. על פי דיווחים, האצ'יסון עיכבה חלק מהתהליך אך לא ביטלה את העסקה לחלוטין.

בהתאם להתפתחויות האחרונות, נראה כי ההתנגדות הממשלתית סינית לעסקה הולכת ומתרקמת, והעסקה עלולה להיתקל בקשיים נוספים בעתיד

שיתוף

מאמרים

רוצה לפרסם אצלנו ? הצעת מחיר?

Scroll to Top