הממשלה מקדמת פטור מגיוס: המילואימניקים מוחים על המחירים האישיים והמשפחתיים
רקע כללי
בעקבות התקדמות במערכת החקיקה, עומדים משרתי המילואים בישראל מול אתגר משמעותי בעקבות יוזמת הממשלה להציע פטור מגיוס לצעירים מהאוכלוסייה החרדית. משרתי המילואים, אשר שירתו מאות ימים בעשרות מבצעים מאז התחלת המלחמה בעזה, שותפים לחשש שהחוק החדש יוביל לעלייה נוספת בנטל המילואים שעליהם לשאת.
ההשפעה על חיילי המילואים
"דוידי בן ציון", סגן ראש המועצה האזורית שומרון ואחד ממשרתי המילואים, שוחח על ההשפעות המטרידות של המצב הנוכחי. "גם את החגים הבאים הילדים יחגגו בלי אבא, זה לא הוגן", טוען בן ציון, אשר שירת כ-300 ימים במילואים מאז אוקטובר. בן ציון וחיילים אחרים מדגישים את העלות האישית, הכלכלית והמשפחתית שהם נושאים בעקבות נהלי הגיוס הנוכחיים.
הדר, פרמדיקית במילואים, שיתפה את תחושותיה ואמרה: "לוחמים נפצעים ואין מי שיחליף אותם. חייבים את הכוח הנוסף הזה". היא הוסיפה, "אני תומכת בגיוס שווה לכולם – כולל חרדים".
דוד, לוחם במילואים, שוחח על הקשיים שהוא חווה לאחר כשנה של שירות מילואים. "התפטרתי כדי לטפל בעצמי. הפגיעה הכלכלית קשה", טוען דוד, המתמודד עם ההשפעה על משפחתו בעקבות הצווים המתקבלים.
קריאות לחידוש קשרים
נציגי ארגוני המילואים פנו ליו"ר ועדת החוץ והביטחון, יולי אדלשטיין, במהלך מסיבת עיתונאים. "יולי, כשאמרת לי בכנסת שאתה לא תתקפל, הסתכלת לי בעיניים. אתה עוד יכול לתקן", אמר יונתן שלו מיוזמת "כתף אל כתף". נעה מבורך מארגון "שותפות לשירות" קראה גם היא לאדלשטיין לחדש את הברית עם הציבור המשרת.
סיכום
המילואימניקים בישראל עומדים בפני איום משמעותי על חברותם ועל מחויבותם למדינה עם התקדמות חוק הפטור מגיוס. בעולם שבו המילואימניקים מתמודדים עם מחירים אישיים וכלכליים גבוהים, ישנה קריאה ברורה לממשלת ישראל לשקול מחדש את כיווני החקיקה הנוגעים בשירות הצבאי, בעיקר בהיבטים של שוויון בנטל ובחירות אזרחית.
משרתי המילואים לא מתכוונים לשתוק ומביעים את מחאתם, במטרה לשמור על שוויון בנטל השירות הצבאי בארץ