דילוג לתוכן

המכסים האמריקניים מאיימים על תעשיית ישראל: עתיד המשרות והצמיחה בסכנה

השפעת תוכנית המכסים האמריקנית על התעשייה הישראלית

סכנות והשלכות על התעשייה הישראלית

מאז שהכריז הנשיא טראמפ על תוכנית המכסים האמריקנית, הכוללת מכסים של לפחות 10% על ייבוא מכל מדינה, קיים חשש כבד בנוגע להשלכות העתידיות של מהלך זה. נכון להיום, ישראל נתונה למכסים בגובה 17%, מה שמפחית את היכולת של תעשיות רבות להתמודד בשוק הייצוא.

נשיא התאחדות התעשיינים בישראל, ד"ר רון תומר, מתאר את ההשפעות הצפויות ואומר כי הנזק הישיר צפוי להיות משמעותי, עם פגיעה בשווי של בין 2.3 ל-3 מיליארד דולר, כ-10 מיליארד שקל. בנוסף, מדובר באובדן של 18 עד 26 אלף מקומות עבודה בתחום התעשייה, בעיקר בפריפריה, שמהם רובם מקבלים שכר גבוה.

ענפים פגיעים במיוחד

ד"ר תומר מציין כי מספר תחומים ייפגעו במיוחד, כמו תעשיות הציוד הרפואי, אופטיקה, מכונות ופלסטיקה. התעשיות המכוונות לייצוא לתעשייה האמריקנית, כגון חלקים למטוסים של חברת בואינג, צפויות להתמודד עם מכסים גבוהים שיכולות להרתיע את הלקוחות מלהמשיך לרכוש מהם.

אף על פי שהיו החרגות בתעשיות השבבים, המוליכים למחצה והתרופות, ישנו חוסר בהירות בנוגע למדיניות האמריקנית באלו. טראמפ עצמו הודיע על כוונתו לעבוד על מס תרופות אחיד לכל העולם.

תגובות בלתי צפויות והכנות לעתיד

לדבריו של ד"ר תומר, התעשייה הישראלית לא הייתה מוכנה למהלך כזה. קיבולות מפי ממשלת ארה"ב, שהדגישו כי ישראל היא שותפת סחר קרובה, הותירו את התעשיינים עם תחושת ביטחון שגויה. הוא טוען כי הכוונה להקטין את הגירעון בסחר של ארה"ב עם ישראל אינה מציאותית, שכן יש גבול לכמה ניתן להגדיל את הייבוא הישראלי.

הצעות לממשלת ישראל

בהתאם לכך, תומר מצפה מהממשלה להילחם על החרגת ישראל ככל האפשר. יש להדגיש כי ישנה אפשרות לתעדף רכישת מוצרים מאמריקה במקום ממדינות אחרות כמו סין, אולם אסור לפגוע ברכש מתוצרת ישראלית כדי לא לגרום נזק נוסף למשק.

שינוי בכלכלה העולמית

בנוסף למכסים הישירים שהתעשייה תספוג, ישנה גם סכנה לכניסה לאי-ודאות כלכלית עולמית. ד"ר תומר מזהה "Distruption" בשווקים העולמיים שיכול להוביל להתגברות של פרוטקציוניזם ולוקליזציה (מקומיות). לטענתו, ישראל חייבת להתאים את עצמה לחוקי המשחק החדשים.

קריאה לפעולה

ד"ר תומר מדגיש את החשיבות לשמור על העצמאות הכלכלית של ישראל כמדינת אי, וכי יש לפתח שיתופי פעולה עם גופים כמו ההסתדרות כדי להגביר את התמיכה ברכישת מוצרים מקומיים. הגברת רכש מקומי תעזור לשמור על מקומות עבודה איכותיים ותמנע סגירת מפעלים.

סיכום

באמצע תמונה כלכלית עולמית משתנה, התעשייה הישראלית ניצבת בפני אתגרים משמעותיים. התמודדות עם תוכנית המכסים האמריקנית מחייבת גישה אסטרטגית מצד הממשלה והציבור כדי להבטיח את עתידה של התעשייה בארץ

16 מחשבות על “המכסים האמריקניים מאיימים על תעשיית ישראל: עתיד המשרות והצמיחה בסכנה”

  1. מרים כהן / Miriam Cohen

    מצב דחוף כדי לשמור על תעשיית ישראל, יש לפעול מיידית!

  2. ליאת מזרחי

    עצוב לשמוע על האיומים האלה על תעשיית ישראל. מקווה שימצאו פתרון מהר!

  3. סהר בוסקילה / Sahar Bouskila

    יש צורך בפתרונות מהירים ויצילים עם תעשיית ישראל!

  4. בינה רביב

    חייבים לחזק את הענף התעשייתי בארץ עם מדיניות מתאימה

  5. חגית גולן

    נדרשת חשיבה אסטרטגית במיידיות כדי לשמור על תעשיית ישראל.

  6. דויד מזרחי

    נחוץ לפעול עכשיו לצורך שמירה על עתיד התעשייה בישראל.

  7. אורן קפלן

    מצב מאתגר, נדרש מעשים מהירים וחשיבה אסטרטגית מיידית.

  8. נעמה פישר

    בעצם המצב דורש פתרונות מהירים ויעילים על מנת לשמור על תעשיית ישראל.

  9. יהונתן רפאלי / Yonatan Rafaeli

    מאמין שיש להתמודד עם האיומים בצורה יעילה כדי לשמור על צמיחה ומשרות מתמדים.

סגור לתגובות