המלחמה השקטה: רוסיה מציבה חיישנים סביב בריטניה במטרה לרגל אחר צוללות גרעיניות
גילוי חיישנים רוסיים
תחקיר של הסאנדיי טיימס הבריטי חושף כי חיישנים רוסיים, שנועדו לרגל אחר צוללות גרעיניות בריטיות, התגלו בסמוך לבריטניה. חלק מהחיישנים נשטפו לחוף האנגלי, בעוד אחרים אותרו על ידי הצי המלכותי הבריטי. הגילוי נחשב לאיום פוטנציאלי על הביטחון הלאומי הבריטי ומהווה חלק ממערכה רוסית נרחבת של לוחמת "אזור אפור" המכוונת גם נגד תשתיות אנרגיה ותקשורת קריטיות במערב.
מטרת החיישנים
החיישנים שהוצבו, ככל הנראה על ידי מוסקבה, נועדו לאסוף מודיעין על ארבע צוללות 'ונגארד' הבריטיות, הנושאות טילים גרעיניים. על פי דוקטרינת ההרתעה הבריטית, אחת מצוללות אלו נמצאת בכל רגע נוכחי בלב ים, מה שמכונה "הרתעה ימית רציפה".
התפתחות הלוחמה התת-ימית
במהלך חקירה של שלושה חודשים, שוחחו כתבי העיתון עם יותר מעשרה שרים לשעבר והמומחים בתחום ההגנה, והשקפים את השפעתה של רוסיה על הלוחמה התת-ימית, בהשוואה למרוץ החלל שקיים בין ארצות הברית לבין ברית המועצות במהלך המלחמה הקרה. רוסיה, מדינה יחידה בעלת צי של צוללות ללוחמת קרקעית ים וריגול, מציגה יכולות עולות על אלו של בריטניה ובעלות בריתה בנאט"ו.
האיום על תשתיות אנרגיה
תוכנית המחקר התת-ימית הרוסית מפוקחת על ידי המנהל הראשי למחקר ים עמוק – Gugi. הספינה הידועה ביותר היא "ינטר" (Yantar), שהתפרסמה כשהופיעה מול חופי בריטניה. הספינה מצוידת בכלי רכב תת-ימיים בלתי מאוישים וביכולת לעקוב אחרי תשתיות ימיות ולחתוך כבלים חיוניים.
לפי הדיווחים, פיצוץ צינור הגז "נורד סטרים" ב-2022 היה התקרית המשמעותית הראשונה שניתן על ידי גורמים בצי הבריטי לזהות את פעולות הקרמלין.
התמודדות בריטניה עם האיום
בתגובה לאיום, בריטניה רכשה את ה-RFA Proteus, ספינת סיור למים עמוקים, במטרה להגן על תשתיות תת-ימיות קריטיות. הספינה מצוידת בכלים תת-ימיים אוטונומיים מתקדמים, מתכננת לעקוב ולנהל את הפעילות הצבאית הרוסית בתמיכה מהלך פיתוח צי חדש ומשולב לפיקוח בים האטלנטי.
קפטן סיימון פרסדי, קצין בכיר בפרויקט, ציין כי מטרת בריטניה היא להביס כל איום ולהסיר את הגורמים המאיימים על ביטחונית.
בריטניה מתכוונת להשקיע 2.5% מהתמ"ג שלה בביטחון והגנה עד 2027, עם תוכניות להשקעה נוספת בלוחמה תת-ימית, כולל רכישות נוספות של ספינות בסגנון הפרוטאוס.
השקעה זו מתרחשת על רקע המאבק המתמשך בין רוסיה לבין המערב, כך עולה כי המצב התכנולוגי והצבאי הוא מאבק גובר על עליונות בזירה התת-ימית, מה שמעיד על חידוש האיומים באזור.
סיכום
בעוד בריטניה מתמודדת עם איום מתמשך לפעולה רוסית בתשתיות הקריטיות שלה, עולה ברור כי תשתיות אלו מצריכות הגנה מתקדמת כדי לשמור על ביטחון לאומי.
10 מחשבות על “המלחמה השקטה: רוסיה משקיעה בחיישנים סביב בריטניה כדי לרגל אחר צוללות גרעיניות”
ההשקטה לא משמעה להיעץ
מרתק! ראשון השלום ואח״כ מבצע המידע.
מרתק! חשוב לשמור על הבטחון בצוללות גרעיניות
אכן, תמיד חשוב לשמור על הבטחון מסביב לנו!
הבטחון המדיני תמיד חשוב ביותר!
מרתק! אני נראה מעולם לא התעניינתי בצוללות גרעיניות, אבל אני מודעת כמה חשובות הן לביטחון כללי
מדהים! רוסיה משקיעה לשמירה על הבטחון
אמיתי, עלינו להיות מודעים למקרים כאלה על מנת לשמור על בטיחותנו
מרתק! אני מקווה שזה יסייע לשמירה על הבטיחות
אני מקווה שזה יסייע למניעת סכנות אפשריות
סגור לתגובות