הממשלה מתעמתת עם בג"ץ: חריגה מהנורמות המשפטיות בהליכי פיטורים ליועמ"שית

בצעד חסר תקדים: הממשלה החליטה לא להשיב לבג"ץ

הממשלה מסרבת להגיב לעתירות

הממשלה הישראלית החליטה, לראשונה בהיסטוריה, שלא להשיב לבג"ץ בנוגע לעתירות שמבקשות למנוע את כינוס הוועדה שתקיים שימוע לפני פיטורים ליועצת המשפטית לממשלה, גלי בהרב-מיארה. החלטה זו, שהתקבלה על אף שהשופט נעם סולברג העניק לממשלה ארכה, עוררה תגובות נזעמות בקרב גורמים משפטיים.

הוועדה והשימוע

הוועדה, בראשות השר עמיחי שיקלי, מתוכננת להתכנס ביום שני הקרוב. במסגרת הליך השימוע, הוזמנה בהרב-מיארה להופיע ולהשיב על טענות העותרים. העותרים, שגישו את עתירותיהם נגד כינוס הוועדה, ביקשו מבג"ץ להוציא צו ביניים שימנע את קיום השימוע.

הדד-ליין החדש של השופט סולברג

בג"ץ הציב בפני הממשלה דד-ליין חדש, שבו מתבקשת להגיש את עמדתה עד ל-13 ביולי בשעה 10:00. אף על פי שהשופט סולברג הביע פליאה על כך שהממשלה לא הגישה את תשובתה, גורמים בכירים בממשלה הבהירו כי אין בכוונתם לעמוד גם בדד-ליין זה.

תגובות והשפעות

שופטים בכירים בדימוס הצביעו על כך שמדובר בזלזול חמור של הממשלה בבג"ץ, בעוד גורמים בממשלה טוענים כי בלא קשר לכך, ההליך לא ישפיע על תוצאות השימוע המתוכנן.

חלק מהתגובות מדגישות חשש ממשבר חוקתי נוסף, כאשר הממשלה מסרבת להכיר בסמכויות בג"ץ בנושא זה. בשיחה עם start, טוענים נשיאי חצרות משפטיות לשעבר כי זהו צעד מסוכן שיכול להוביל למצב שבו מוסדות המדינה יאבדו את האמון הציבורי בהם.

האירועים המתרקמים מעלים שאלות רבות בנוגע ליחסי הכוחות בין הרשות המבצעת לזה המשפטית במדינה, ועשויים להשפיע על עתיד מערכת המשפט הישראלית.

סיכום

ההחלטה של הממשלה לא להשיב לעתירות בבג"ץ עוררה סערה ציבורית רבה, ועשויה להיות בעלת השלכות מעמיקות על דינמיקות המשטר בישראל. לאור התנהלות זו, הציבור והעיתונאים ישמרו עין פקוחה על ההתקדמות המשפטית בנושא זה בשבועות הקרובים

Scroll to Top