הסוד של השף האגדי נחשף: המתכון לפירה המפורסם בארבעה מרכיבים
על השף ז'ואל רובושון
השף ז'ואל רובושון, שנחשב לאחד מהשפים הגדולים של המאה ה-21, הלך לעולמו בשנת 2018. בעל שלושה כוכבי מישלן, הוא ביסס את מעמדו כאחד מהטבחים המוערכים והאהובים ביותר בהיסטוריה הקולינרית. רובושון הכשיר דורות של טבחים, כולל השף הבריטי גורדון רמזי, והשאיר אחריו מורשת קולינרית רבת השפעה.
הפירה המפורסם
אחד מהמתכונים הבולטים והאהובים של רובושון הוא הפירה המפורסם שלו, המורכב מארבעה מרכיבים פשוטים. המתכון הזה מדגיש את הפשטות והאיכות של חומרי הגלם, והופך אותו לקלאסיקה עולמית.
רכיבים:
- 900 גרם תפוחי אדמה (מומלץ להשתמש בתפוחי אדמה זהובים)
- רבע כוס חלב
- 450 גרם חמאה קרה ללא מלח
- מלח לפי הטעם
אופן ההכנה:
- בישול תפוחי האדמה: מבשלים את תפוחי האדמה במים עם מלח למשך כ-25 דקות, עד שהם רכים. לאחר הבישול, מניחים להם להתקרר מעט.
- מוכנות החלב: מרתיחים את החלב ומניחים בצד, מכוסה.
- עיבוד תפוחי האדמה: מקלפים את תפוחי האדמה כשהם עדיין חמים ומעבירים אותם דרך מטחנה ידנית.
- הכנה עדינה: מערבבים את תפוחי האדמה על להבה בינונית-נמוכה למשך 2-3 דקות, עד שהן מקבלות מרקם יבש ואוורירי.
- הוספת חמאה: מפחיתים את הלהבה ומוסיפים את החמאה בהדרגה תוך ערבוב אינטנסיבי, עד שהפירה מקבל מרקם קרמי.
- הוספת חלב: מוסיפים את החלב בהדרגה ומערבבים עד שהפירה חלק, ואז מתבלים במלח לפי הטעם.
בתיאבון! המתכון הזה, על אף הפשטות שלו, מצליח לרגש ולספק חווית טעמים מעולה, ומציג את המומחיות שז'ואל רובושון הביא לעולם הקולינריה.