הסרט '5 בספטמבר': כשעיתונאות פוגשת את הטרגדיה, והדעות חלוקות בין פרו-פלסטינים לישראלים

2025-01-31 05:41:00

הסרט "5 בספטמבר": התגובה המפוצלת לסיפור הטבח במינכן

סיקור הסרט

הסרט "5 בספטמבר", המגולל את הטבח של 11 ספורטאים ישראלים באולימפיאדת מינכן 1972, עורר סערה בקרב שתי הקבוצות הפוליטיות – פרו-פלסטינים וישראלים. הביקורות טוענות כי הסרט מציג את האירוע מנקודת מבט חד צדדית של העיתונאים האמריקאיים, מה שגרם לאי נוחות רבה.

ביקורת על עלילת הסרט

הביקורות משני הצדדים טוענות כי הסרט מתעלם מהקולות של הקורבנות ומתרכז באשמת הטרוריסטים בלבד. הרבה מבקרים בתקשורת הדגישו כי הסרט מתפקד כ"פרופוגנדה ציונית", בעוד אחרים חשים כי הוא מציב את העיתונאים במרכז הסיפור על חשבון הנרטיב של הקורבנות.

ההתנגדות להקרנת הסרט

סרטים כמו "5 בספטמבר" מעוררים התנגדות בקרב עובדים בתעשיית הקולנוע. עובדי קולנוע בניו יורק חתמו על עצומה לעצור את הקרנת הסרט, וכך נגרם להפסקת הקרנות רבות בארצות הברית.

על פי ההפקה והבימוי

הסרט, שבויים על ידי טים פלבאום, אינו כולל כוכבים נוצצים, אלא צוות שחקנים מוכשר אך פחות ידוע. הביקורות על כך שהסרט נטוע במרכזו באירוע הטרור הטלוויזיוני הראשון, מעניין לא פחות מהצגת האירוע עצמו.

פרשנות למסר של הסרט

הביקורת האירה גם את הצדדים החיוביים של הסרט, כמו ההדגשה של המורכבות של העיתונאים בעת התמודדותם עם אירועים בלתי צפויים. הסרט מציג את השגיאות שביצעו העיתונאים בשידור החי ובמהלך הכיסוי של הטבח, מה שמוביל לשיח סביב האתיקה והמקצועיות בעולם התקשורת.

השקפת עולם לקראת קבלת הסרט

למרות הביקורות המשטחות נגד הסרט, יש המפרשים את הזווית הייחודית שבה בחרה ההפקה לספר את האירוע, כחלק מהמבנה החברתי והתרבותי שבו התרחש הטבח.

מסקנות אישיות

הסרט "5 בספטמבר" מורכב, עוסק בנושאים של טרור, תקשורת ואתיקה, ונראה כי הוא יספק חווית צפייה מעוררת רגש. השיח סביבו עשוי להמשיך ולהתפתח, אך המחלוקות הפוליטיות סביב תכני הסרט מצביעות על ההקשר הרחב שבו הוא נופל.

סיכום

בעולם הקולנוע הנוכחי, כאשר הפוליטיקה משפיעה על האומנות, הסרט "5 בספטמבר" מציב שיקולים מוסריים וערכיים בשיח הציבורי, והתגובות אליו מראות עד כמה נושאים אלו רלוונטיים.


Tags: סרטים, מינכן 1972, טבח, עיתונאות, פוליטיקה, תעמולה, תרבות

כתיבת תגובה

Scroll to Top