הביקורת מגרמניה, והמתקפה של אולמרט: "עיר הומניטרית? זה מחנה ריכוז"
תוכנית "העיר ההומניטרית" לעזה
תוכניתו של שר הביטחון ישראל כ"ץ להקים "עיר הומניטרית" מדרום לציר מורג, על חורבות רפיח, מעוררת התנגדות רבה הן בישראל והן במדינות נוספות. התוכנית, שמטרתה להפריד בין האוכלוסייה העזתית לבין חמאס, כולל הקמת מחנה ענק שיכיל עד חצי מיליון תושבים, רובם באוהלים.
התנגדות רחבה מהחברה הישראלית והבינלאומית
ראש הממשלה לשעבר אהוד אולמרט מתנגד בתוקף לתוכנית, וכינה את האתר המיועד "מחנה ריכוז". כ"ץ טוען כי כאשר הפלסטינים יכנסו לאותה "עיר", הם לא יוכלו לצאת ממנה, מה שמוביל לביקורת על כך שזו בעצם אינה אלא גירוש בכוח של אוכלוסייה.
תגובות מגורמים בינלאומיים
קנצלר גרמניה יוצא נגד התוכנית
קנצלר גרמניה פרידריך מרץ אף הוא מביע התנגדות לעיצוב התוכנית, ואמר בריאיון לרשת השידור הציבורית ARD: "הדרך שבה דברים קורים כעת בעזה בלתי מתקבלת על הדעת". הוא שוחח עם ראש הממשלה בנימין נתניהו והביע את תקוותו שהקהילה הבינלאומית תוכל להביא לפתרון.
אזהרות ממשרד החוץ הפלסטיני
משרד החוץ הפלסטיני יצא גם הוא בהצהרה המתריעה מפני הקמת העיר, וטוען כי זו לא נוגעת לערכים הומניטריים. בהודעה מצויין כי "עקירה כפויה זו אינה קשורה כלל לערכים הומניטריים, והיא ספגה ביקורת נרחבת מצד הקהילה הבינלאומית."
עלות התוכנית
לפי דיווחים, עלות התוכנית המוערכת עשויה להגיע בין 10 ל-15 מיליארד שקלים, מה שמעורר שאלות רבות בנוגע לניהול הכספים והמשאבים.
תגובות נוספות מצד גורמים במערכת הביטחון טוענות כי מדובר בפתיחתה של ממשל צבאי ישראלי חדש בעזה.