העלות התקציבית של "העיר ההומניטרית" בעזה מסבכת את המחלוקת על תקציב הביטחון
מו"מ על התקציב החדש
במשך השנתיים הקרובות, מערכת הביטחון בישראל עותרת לתקציב של 60 מיליארד שקל, זאת ללא התוספת של פרויקט "העיר ההומניטרית" בדרום רצועת עזה. הדרישה התקציבית מעוררת התנגדות מצד משרד האוצר, אשר טוען כי ישנן טעויות מצטברות בנוגע לחישוב עלויות ימי המילואים, ושדרישות מערכת הביטחון מוגזמות לאור קיטון האיום האיראני.
השפעת "העיר ההומניטרית" על התקציב
העלויות הצפויות של "העיר ההומניטרית" מעוררות חששות רבים ומסבכות את הוויכוח הבסיסי הנוגע לתקציב הביטחון. ההוצאות של הפרויקט הלאומי, שככל הנראה יהיו גבוהות מאוד, עשויות לדחוף את תקציב הביטחון הגבוה ביותר שנדרש עד כה.
תגובות ממערכת הביטחון ומשרד האוצר
נציגי מערכת הביטחון טוענים כי העלות של "העיר ההומניטרית" היא חיונית, והם מבקשים להבהיר כי מדובר בפרויקט שיש בו צורך מרגשי וביטחוני, במיוחד באזור רגיש כמו רצועת עזה. מנגד, משרד האוצר מגיב על הביקורת, וטוען כי דרישות מערכת הביטחון אינן מתאימות למצב הקיים.
תגובות ציבוריות
בקרב האזרחים, קיימת חשש ומתח גובר לאור התקציב הגבוה המצופה, כשמשמיעים קולות הקוראים לצעדים מחושבים ונכונים יותר בתחום הביטחוני והחברתי כאחד.
סיכום
המחלוקות סביב עלות "העיר ההומניטרית" ובעקבות זאת התקציב המבוקש על ידי מערכת הביטחון משקפות את האתגרים הגדולים העומדים בפני מקבלי ההחלטות בישראל. המשך הדיונים וההסכמים בנושא יהיו משמעותיים לקביעת המסגרת התקציבית לשנים הקרובות.