דילוג לתוכן

העלייה בשיעור השבץ исכמי הסופג את זיהום האוויר בסין: מה צריך לעשות כדי להגן על האוכלוסייה המזדקנת?

ניתוח העומס של שבץ איסכמי הנגרם ממדעי האוויר בסין

רקע

מחקר חדש בוחן את העומס של שבץ איסכמי הנגרם מזיהום האוויר בסין בין השנים 1990 ל-2021, ומבצע סקירה של הבדלים במגדר ובגיל, כמו גם תחזיות לעומס מחלה בשנים 2022 עד 2036. מטרה המחקר היא להבין את השפעת זיהום האוויר על שבץ איסכמי ולהציע תובנות למדיניות בריאות הציבור ומדיניות מניעה.

שיטות

המחקר מתבסס על נתונים מתוך מחקר העומס הגלובלי של מחלות (GBD) לשנת 2021, ובחן את העומס על שבץ איסכמי הקשור לזיהום האוויר בסין. לשם הערכת מגמות היסטוריות ותחזית העומס ממחלה ל-15 השנים הבאות, נעשה שימוש במודלים של רגרסיה Joinpoint וניתוח פירוק. שיטות אלו מאפשרות זיהוי שינויים משמעותיים במגמות וביטוי תרומות של גורמים שונים.

תוצאות

בין השנים 1990 ל-2021, נרשמה ירידה בשיעורי התמותה הסטנדרטיים לפי גיל (ASMR) ובשיעורי שנות החיים המותאמות לנכות (DALY) של שבץ איסכמי הקשור לזיהום האוויר. הירידה הייתה איטית יותר בקרב גברים מאשר בעבור נשים, עם נטל גבוה יותר שנראה בקרב גברים מבוגרים. שינויים אפידמיולוגיים, כולל שיפור בטיפול הבריאותי ושינויים באורח החיים, היו הגורמים המרכזיים להקטנת העומס הכללי. תחזיות מצביעות על כך שב-15 השנים הקרובות שיעורי ASMR ו-DALY לנשים יישארו במגמת ירידה, בעוד ששיעור ASMR לגברים צפוי לעלות.

סיכום

נשים וגברים מבוגרים נפגעים במידה לא פרופורציונלית על ידי שבץ איסכמי הקשור לזיהום האוויר, דבר המדגיש בעיה ציבורית חשובה. על מנת להקל על העומס הזה, יש צורך ליישם מדיניות ממוקדת, המותאמת למגדר ולגיל, במטרה לשפר את איכות האוויר, להעלות את הנגישות לשירותי הבריאות ולקדם אמצעי מניעה עבור אוכלוסיות פגיעות, במיוחד הגברים והקשישים. ממצאים אלו מדגישים את הצורך באסטרטגיות משולבות לצמצום אי השוויון הבריאותי וטיפול באתגרים המתמשכים שמציב זיהום האוויר

Scroll to Top