דילוג לתוכן

העלייה המהירה בחשיפת הישראלים לשוק האמריקאי: האם זהו ההשקעה הנכונה לעתיד?

החשיפה של הישראלים לשוק בארה"ב נמצאת בשיא, וזה לא עומד להשתנות

מצב השוק וחשיפת הציבור הישראלי

שוק ההון האמריקאי חווה בשנה האחרונה עליות חדות, במיוחד בעקבות מלחמת הסחר שהחלה בזמנו של הנשיא דונלד טראמפ. ככל שהמצב הכלכלי בארצות הברית מצעיד את השוק קדימה, זאת מלווה בהשפעות נרחבות על החיסכון של הציבור הישראלי. נתונים חדשים מצביעים על כך שהחשיפה של הציבור הישראלי לשוק בארה"ב הגיעה לשיא ואין צפי לשינוי במגמה זו בעתיד הנראה לעין.

הנתונים הכספיים

לפי ניתוח של רו"ח ישראל גבירץ, שותף בפאהן קנה ניהול בקרה, סך ההשקעות של חמש חברות הביטוח הגדולות בישראל בשוק ההון האמריקאי עומד על כ-950 מיליארד שקל, נכון לסוף 2024. מדובר בגידול משמעותי לעומת 783 מיליארד שקל בסוף 2023. התחזיות מצביעות על כך שהסכום עתיד לחצות את רף הטריליון שקל בתקופה הקרובה.

חשיפת הקרנות

כיום, שיעור ההשקעה של קרנות הפנסיה המקיפות בקרב חמש חברות הביטוח נע בין 26% ל-32%, בעוד שקרנות ההשתלמות מדגימות קפיצה משמעותית, מ-30% ב-2022 ל-39% ב-2024. חברת הראל פעילה ביותר בהשקעות אלו, עם חשיפה של 38% מכספי הפנסיה המשלימה ו-51% מכספי קרנות ההשתלמות. מנגד, חברת הפניקס מציגה ירידה בהשקעותיה לארה"ב.

סיבות לשינוי

העלייה בחשיפה לארה"ב נובעת מכמה גורמים עיקריים:

  1. גידול בנכסי הציבור: הגידול בהשקעות מוסדיות שטף את השוק בארצות הברית, בהיעדר יעדי השקעה מספיקים בארץ.
  1. יתרונות נזילות: הקנייה של מניות בשוק האמריקאי מאפשרת נזילות גבוהה יותר ויכולת לבצע עסקאות במהירות.
  1. תשואות גבוהות: המדדים האמריקאיים, ובראשם ה-S&P 500, הציגו תוצאות פנומנליות בעוד שהשקעות בשוק המקומי נפגעו מהמלחמה והמאבקים הפוליטיים בישראל.

תחזיות לעתיד

לפי גבירץ, חוסר הוודאות השוררת בשווקים לא צפויה להיעלם בזמן הקרוב, והוא מעריך שהמוסדיים לא ימהרו למכור את ההשקעות הגדולות שלהם בשוק האמריקאי. יתרה מכך, הוא סבור שהנהירה למסלולים עוקבי S&P 500 היא טרנד שיכול להימשך, אך ייתכן ששינויים כאלו או אחרים בשוק יגרמו לסנטימנט להפוך.

מנכ"ל כלל ביטוח, יורם נוה, ציין כי המגמה דומה בעולם כולו וכי ההשקעות בישראל נותרות עם יתרונות משמעותיים וחוסקות כלכליות משל עצמן

Scroll to Top