לא לבעלי לב חלש: הפשיעה מזנקת – ואלה השכונות המסוכנות ביותר בישראל
נתוני הפשיעה לשנת 2024
נתוני הפשיעה המעודכנים לשנת 2024, המבוססים על דיווחי המשטרה ומנותחים על ידי אנליסטים באתר מדלן, מציגים תמונה מדאיגה של עלייה חדה בפריצות לבתים, גניבות רכב ואלימות. מאות משפחות מוצאות את עצמן קורבנות של פשיעה, כאשר אזורים שבעבר נחשבו לשקטים מתהפכים למוקדי פשיעה.
השכונות המובילות בפריצות לבתים
שכונת מרכז העיר צפון בנתניה זכתה בכותרת המוקד המוביל בישראל לפריצות לבתים, עם עלייה של 67% במספר הפריצות – מ-49 מקרים בשנת 2023 ל-82 בשנת 2024. "חזרתי הביתה אחרי סופשבוע אצל ההורים וגיליתי שהדלת פרוצה", אומרת רותי תושבת נתניה, "גנבו לי מחשב, תכשיטים וכסף מזומן. אני לא מצליחה להירגע מאז".
שכונת לב תל אביב, שהובילה את הרשימה בשנת 2023 עם 105 פריצות, הציגה ירידה של 30%, אך עם 74 מקרים, היא עדיין השכונה השנייה בגובהה בישראל בפריצות. יורה תושב השכונה מציין: "התושבים חיים בחרדה ויש רבים שמתקינים מערכות אבטחה יקרות".
גניבות רכב בפ"ת וירושלים
פתח תקווה כובשת את המוקד המרכזי לגניבות רכב, עם ארבע שכונות בעשירייה הראשונה. שכונת כפר גנים ג' מובילה את הרשימה עם 151 גניבות רכב בשנת 2024, עלייה מדאיגה מ-74 מקרים בשנת 2023. "יצאתי בבוקר לעבודה והרכב פשוט לא היה שם", משתף אילן, תושב השכונה.
בירושלים, שכונת פסגת זאב מדורגת שנייה עם 135 גניבות רכב, אם כי מדובר בירידה של 25% בהשוואה לשנה הקודמת.
עלייה במקרי רצח וניסיון רצח
תחום נוסף המטריד את הציבור הוא עליית מקרי הרצח וניסיון הרצח, כאשר פתח תקווה מובילה עם 24 מקרים בשנת 2024, עלייה מ-13 מקרים בשנת 2023. שכונת שפירא בתל אביב רושמת עלייה מדאיגה מ-1 מקרה ל-7.
תחושת הביטחון האישי
תושבים בשכונות המובילות את רשימת הפשיעה מדווחים על ירידה בתחושת הביטחון האישי, וטוענים כי יש צורך בהגברת האכיפה והנוכחת המשטרתית. "יש תחושה שהרשויות אדישות", אומר אלעד, בעל עסק בלב תל אביב, "פרצו לחנות שלי והגשתי תלונה, אך אין תקווה שנתפסו העבריינים".
סיכום המצב
במעבר לנתוני הפשיעה לשנת 2024, התמונה מורכבת: בעוד שכונות מסוימות מציגות ירידה בעבירות, אחרות חוות עלייה דרמטית. הציבור מביע חשש ומבקש פיתרונות מהמשטרה לשיפור תחושת הביטחון האישי.
ממשטרת ישראל נמסר כי הנתונים המונגשים לציבור מבוססים על הנתונים הגולמיים של גוף האכיפה