דילוג לתוכן

הקשר המפתיע: גבינה, סיוטים ושינה רעה – מחקר חדש חושף את השפעת חלב על חלומותינו

הקשר בין תזונה לשינה: מחקר חדש חושף את השפעת אי סבילות ללקטוז על סיוטים

תזונה ואיכות השינה

מחקר חדש שפורסם ב-Fronters in Psychology חוקר את הקשר בין תזונה לשינה, ומתמקד בהשפעת אי סבילות ללקטוז על איכות השינה ותחושת הסיוטים. החוקרים מאוניברסיטאות מונטריאול, בריטיש קולומביה ומקיואן ערכו מחקר על 1,082 סטודנטים במשך ארבעה חודשים, במטרה להביא תובנות על הרגלי האכילה, דפוסי השינה והקשרים בין השניים.

ממצאי המחקר

המחקר הראה שכ-40 אחוז מהמשתתפים טוענים שהתזונה שלהם משפיעה על איכות השינה, אך רק 5.5 אחוז מהם ציינו קשר ישיר בין התזונה לתוכן החלומות שלהם. משתתפים שחוו תסמינים חמורים במערכת העיכול בשל אי סבילות ללקטוז דיווחו על סיוטים תכופים יותר ומצוקה פיזית גבוהה.

כשליש מהמשתתפים דיווחו על סיוטים תכופים, כאשר רבים מהם האשימו את הגבינה במצוקות השינה שלהם. גם צריכת מוצרי חלב או סוכר הובילה לרבים לדווח על חלומות ביזאריים או מטרידים.

פרשנות המומחים

ד"ר תור נילסן, אחד החוקרים, ציין כי תחושות גופניות יכולות להשפיע על תודעה החלמתית ואיכות השינה. הוא הסביר שהפרעות עיכול בלילה עשויות להפריע למנוחה ולגרום לבעיות בשלב השינה REM, שבו מתרחשים לרוב הסיוטים.

נילסן אף ציין כי שינוי הרגלי תזונה יכול להקל על הסיוטים אצל אנשים עם רגישויות למזון, תוך שדיווח נוסף בעניין מצביע על כך שנשים נוטות לדווח על אי סבילות למזון ועל שינה גרועה בתדירות גבוהה יותר מגברים.

הצורך במחקר נוסף

המחקר לא מצא קשר בין אי סבילות לגלוטן לסיוטים, ייתכן בשל שכיחותה הנמוכה במדגם. עם זאת, החוקרים מדגישים את הצורך במחקר נוסף עם אוכלוסיות מגוונות יותר כדי לאשש את הקשרים והסיבתיות שנמצאו.

נילסן ועמיתיו מעוניינים להבין אם גורמים כמו רגשות שליליים, כמו חרדה הקשורה לתסמינים במערכת העיכול, יכולים להשפיע גם הם על תוכן החלומות, ולברר אם תחושות אלו יכולות להחמיר את הסיוטים.

כבר מספר שנים שצף הרעיון כי מה שאנחנו אוכלים משפיע על איך שאנחנו ישנים, אך הראיות המדעיות בתחום זה עדיין אינן חד משמעיות.

בחינה של הקשרים בין מחיר התזונה למערכת העיכול תוביל לתובנות חדשות שניתן ליישם באופן יומיומי לתועלת השינה והרווחה האישית.

אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח אם תשתפו אותנו

Scroll to Top