השקדים: הבחירה המנצחת להפחתת כולסטרול ומלחמה במחלות לב

השקדים: הבחירה המובילה לניהול רמות הכולסטרול

יתרונות השקדים בהפחתת כולסטרול

מחקרים שנעשו על ידי דיאטנים אמריקנים מדגישים כי השקדים הם אחד המזונות היעילים ביותר בניהול רמות הכולסטרול. צריכת כ-42 גרם שקדים ביום, המקבילה לכ-28 שקדים בודדים, הוכחה כדרך יעילה להורדת רמות הכולסטרול הכולל והכולסטרול המזיק בדם. כולסטרול גבוה יכול להוביל לסיכון מוגבר למחלות לב עקב ההצטברות שלו על דפנות כלי הדם.

סיבים תזונתיים והשפעתם

השקדים עשירים בסיבים תזונתיים, כאשר כל 28 גרם שקדים מכילים כ-3 גרם סיבים, מה שמהווה כ-11% מהמינון היומי המומלץ. הסיבים המסיסים בשקדים קושרים את הכולסטרול במעיים ומסייעים בהוצאתו מהגוף לפני שהוא נספג בזרם הדם.

השפעת השומן בשקדים

כמו כן, השקדים מכילים 88% שומן בלתי רווי, סוג שומן הקשור לירידה ברמות הכולסטרול המזיק מסוג LDL. בנוסף, השקדים מכילים כמות נמוכה של שומן רווי, רק גרם אחד לכל 28 גרם, מה שמקנה להם יתרון נוסף בהשוואה למקורות שומן פחות בריאים כמו בשר אדום ומוצרי חלב.

תרכובות נוגדות כולסטרול

השקדים מכילים גם תרכובות הנקראות "סטרולים צמחיים" (פיטוסטרולים), אשר חוסמות את ספיגת הכולסטרול במעיים. תרכובות אלו דומות במבנה לכולסטרול, ולכן מתמודדות עם כולסטרול בשלב הספיגה במערכת העיכול, ובכך מפחיתות את הרמות הכולסטרול בדם.

תפקיד הויטמין E

בנוסף, השקדים הם מקור מצוין לויטמין E. כל 28 גרם שקדים מספקים 45% מהמינון היומי המומלץ מויטמין זה, שנמצא קשר בינו לבין רמות נמוכות יותר של כולסטרול LDL ורמות גבוהות יותר של HDL. ויטמין E פועל כנוגד חמצון, המונע את חמצון הכולסטרול המזיק ובעקבות כך מפחית את הסיכון להתפתחות מחלות לב.

המלצות לתזונה כוללת

עם זאת, דיאטנים מדגישים כי השקדים לבדם אינם מספיקים להורדת רמות הכולסטרול. לשיפור משמעותי ברמות הכולסטרול, יש צורך בתזונה מגוונת שבה סיבים תזונתיים, כמו ירקות, פירות, קטניות ודגנים מלאים, לצד מזונות נוגדי דלקת כמו דגים שמנים ושמנים צמחיים. בנוסף, מומלץ לשלב פעילות גופנית סדירה של לפחות 150 דקות בשבוע, להגביל את צריכת האלכוהול, להימנע מעישון ולבדוק את רמות הכולסטרול בדם באופן קבוע.

אין תחליף לתזונה מאוזנת וסגנון חיים פעיל בשמירה על הבריאות הלבבית

Scroll to Top