הדולר נחלש מול השקל והיורו
מצב הדולר בשוק המקומי
הדולר נחלש בכמעט 1% מול השקל והמתקן סביב 3.68 שקלים, כאשר היורו יורד ב-0.6% ונשאר בסביבות 4.19 שקלים. השקל מתחזק בפתיחת השבוע במקביל להפסדים של הדולר בשוקי המט"ח ברחבי העולם בסוף השבוע האחרון. בשוק המקומי ממתינים לנתוני האינפלציה של חודש מרץ שיפורסמו מחר בשעה 18:30.
עדכוני מכסים הנשיא טראמפ
ביום שישי האחרון, הנשיא דונלד טראמפ עדכן כי המכסים הכבדים שהוטלו על סין, המסתכמים ב-145%, לא יחולו על סמארטפונים, שבבים ומחשבים. בהודעת המשך, הנשיא ציין כי לא מדובר בהחלטה קבועה ושעדיין יחול מכס של 20% על מוצרים מסין.
השפעות על הדולר אינדקס
יש שינוי גם בדולר אינדקס, הנמצא במגמת ירידה של 0.5%, תוך שהוא יורד מתחת ל-100 נקודות ועומד על 99.6. היורו מתחזק ב-0.1% לשיעור של 1.137 דולר, והפאונד עולה ב-0.7% ל-1.317 דולר. ביפן, הדולר נחלש ב-0.2% ומתחיל להיסחר במחיר של 143.2 ין.
אובדן אמון במטבע האמריקאי
ווין ת'ין, מנהל אסטרטגיית שווקים גלובליים בבראון ברדרס האריימן בניו יורק, טוען שהחלשות הדולר בשבועות האחרונים לא נובעת רק מחשש ממיתון או הורדת ריבית על ידי הפד. "עכשיו זה מתבטא יותר באובדן אמון בדולר ובמדיניות האמריקאית," אמר ת'ין. "בדרך כלל כשיש הימנעות מסיכון, הדולר אמור להתחזק, אך כרגע היין והפרנק השוויצרי נהנים מההזרמות."
אזהרות מפני מיתון
ריי דליו, מייסד קרן הגידור ברידג'ווטר, הזהיר ביום שישי כי תוכניות המכסים של טראמפ עלולות לקרב את ארה"ב להאטה כלכלית חמורה. "אנחנו נמצאים בנקודת קבלת החלטות קריטית," ציין דליו בראיון ל-NBC. "אם לא נטפל במשבר באופן אפקטיבי, אנו עלולים לחוות משהו גרוע יותר ממיתון." דליו הדגיש דאגותיו משיבושים בסחר ומהחובות התופסים של ארה"ב, ומהשפעתם על הסדר הגיאו-פוליטי העולמי.
הערה: התפתחויות אלו משקפות את המגוון הרחב של גורמים המובילים לשינויים בשוק המט"ח, והשפעותיהם על כלכלה עולמית.
נקווה שהמצב ישתפר בקרוב.
אני מקווה שהמצב ישתפר בקרוב.
באמת מדאיג, מקווה שהמצב ישתפר בקרוב.
אני מתפלא מהמהירות שבה מתרחשים השינויים האלה.
זהו דבר מדאיג באמת.
מעניין לראות איך ישפיע זה על המצב הכלכלי שלנו.
נראה שיהיה לנו מצב כלכך קשה כאן