הדולר נחלש בעולם, אבל פעילות המוסדיים בישראל חיזקה אותו
ניתוח השפעות החלטות טראמפ על השוק המקומי
השווקים הפיננסיים חווים שינויים דרמטיים בעקבות ההחלטות של הנשיא לשעבר דונלד טראמפ בנושא המכסים, שגרמו לגלי הדף ברחבי העולם והשפיעו באופן משמעותי על פרמיית הסיכון של ישראל. השקל המשיך להיחלש, כשהתפרסם כי פיחות של יותר מ-5% נרשם תוך חודש בלבד.
חפיפות בשוק המט"ח
ביום שני האחרון, הדולר חצה את רף 3.8 שקלים, מה שנראה כמגמה מטרידה, שכן בסוף השבוע הקודם הדולר ננעל על 3.72 שקלים. הסיבות המרכזיות לשינויים הפתאומיים בשוק המט"ח נובעות בעיקר מהתגובות לחוקים החדשים שהטיל טראמפ. עם זאת, במהלך שעות אחר הצהרים נשמעה תחושת אובר-שוטינג מצד השוק, כאשר ההבנה ההולכת והמתפתחת היא שהתגובה הראשונית הייתה מוגזמת.
פעולות המוסדיים
המוסדות הפיננסיים, שצפויים לשינויים צפויים בשוק, חזו After Market Calls והגיבו בהתאם. כדי לעמוד בצורך ההגלתי, הם נדרשו להפקיד בטוחות במט"ח, מה שגרם להגדלת רכישת הדולרים ולחץ נוסף על השקל. מצב זה העלה עוד יותר את הביקוש לדולר בקרב הגופים המוסדיים בשל ירידות השוק.
הזעזועים בשוק והשלכות על המדדים
לאורך הימים האחרונים, אובחנה עלייה דרמטית בפרמיית הסיכון של ישראל, כאשר התשואות על אגרות החוב הממשלתיות קיבלו משמעות באור פנימי נוכח המצב הגיאופוליטי. בימים האחרונים, פער התשואות בין ישראל לארה"ב עלה מ-1.4% ל-1.6%. בנוסף, ה-CDS, בעבור חדלות פירעון של אגרות חוב ממשלתיות, עלה ב-25% תוך חודש בלבד.
אופטימיות באירופה
באופן משעשע, מדד הדולר (DXY) רשם ירידות קלות בימים האחרונים, מה שמעיד על כך שהיחלשות השקל אינה נובעת מהתחזקות הדולר בכל העולם, אלא בעצם נדרשה עקב המצב בישראל. זאת, על אף חובו העצום של ממשלת ארה"ב המסתכם ב-36 טריליון דולר, עם לחץ חומרי על השוק המקומי.
מסקנות
המצב הנוכחי בישראל דורש תשומת לב מיוחדת, כשחידוש הלחימה בעזה ומדיניות פנימית משפיעים ישירות על תחושת הסיכון והכלכלה. המוסדות הפיננסיים החלו להפריד בין השקעות טובות לרעות, מה שמעיד על גישות זהירות יותר לקראת הקרוב.
במצב הנוכחי, מומלץ למעקב רצוף ומדויק על השינויים בשווקים ולבחון את הזדמנויות ההשקעה הקיימות לחידוש מחודש לאחר התאוששותן של המדדים.
11 מחשבות על “השקל נחלש מול הדולר: פעילות המוסדיים בישראל מגבירה את הדרישה למט"ח בעיצומם של זעזועים בשווקים”
מקווה שהמוסדים ימצאו פתרון מהיר למצב הנוכחי
יש להתעדכן ולהיות ערוכים לשינויים בשווקים
קשה לצפות איך יתפתרו זעזועי השוק בקרוב
מקווה שהמוסדים ימצאו פתרון מהיר למצב הנוכחי
לא נורא, זה יתקן בהמשך.
זה יכול להשפיע על המטווח של השקל
הדברים עלולים להתאזן בקרוב
נראה שהתנהגות המוסדים תורמת לתנודות בשווקים
יש להיות ערוכים לכל סוגי התרחישים בשוק
החלטות מוסדיות יכולות לשפות על המט"ח
המצב הכלכלי לא נראה טוב בכלל
סגור לתגובות