וושינגטון מציעה למדינות: התרחקו מסין – ותקבלו הקלות במכסים
רקע והצעת ארה"ב
על פי דיווח שפורסם בוול סטריט ג'ורנל, ממשלת ארצות הברית מבקשת ממדינות אחרות להפחית את קשרי הסחר והקשרים הכלכליים שלהן עם סין, בתמורה להפחתת מכסים אמריקניים. מנהיגות האמריקאית למעשה פונה למדינות ברחבי העולם עם אסטרטגיות שונות כדי לחסום את כניסת המוצרים הסיניים לשוק האמריקאי.
אסטרטגיות הממשל האמריקאי
א. איסור על Transshipments
אחת מהאסטרטגיות המרכזיות היא להמליץ למדינות אחרות לאסור על העברת סחורות (transshipments), תהליך שבו סחורה יוצאת מסין ועוברת דרך מדינה שלישית לפני הגעתה לארה"ב. דרך זו מאפשרת לסין להעביר מוצרים ליעדים שונים מבלי לשלם את המכסים המוטלים עליה. בהתנהלות זו, נשקלת מתן מסמכי יצוא חדשים או תוויות חדשות במדינה השלישית, מה שמסייע בהסתרת מקור המוצרים.
ב. מגבלה על העברת ייצור
אסטרטגיה נוספת שארצות הברית שוקלת היא למנוע מחברות סיניות להעביר את הייצור שלהן למדינות אחרות במטרה לעקוף את מכסי הסחר. ההגבלה על העברת ייצור עשויה להקטין את היכולת של סין לנצל את מערכת המסחר האמריקאית.
הקריאה למדינות נוספות
בנוסף, גורמים אמריקניים מפצירים במדינות אחרות שלא לאפשר זרימה של סחורות סיניות זולות לשווקיהן, ובכך לתמוך במאמצים של וושינגטון לחסום את התחרות הלא הוגנת מצד סין, שמספקת מוצרים במחירים נמוכים יותר.
זהו מהלך משמעותי שמטרתו לא רק לחסום את זרימת המוצרים הסיניים, אלא גם להגביר את הקשרים הכלכליים בין המדינות המשתפות פעולה עם ארצות הברית, ולהחיות את הכלכלה המקומית.
למידע נוסף על תחום הסחר הבינלאומי והמגמות הנוכחיות, מומלץ להמשיך לעקוב אחרי הפרסומים בתחום
אינטרסנטי לראות איך זה ישפיע על היחסים בין המדינות.
זה יכול לשנות את הדינמיקה הגלובלית במשקrn
יש לראות איך יתקבלו התמריצים האלה על ידי המדינות השונות
זה יכול להיות שינוי משמעותי במדיניות הסחר של המדינות אם יבחרו להתרחק מסין.
מעניין לראות איך המדינות יגיבו להצעה של וושינגטון.
אני מקווה שהמדינות יבחרו באפשרות הזאת באופן חכם
מעניין מאוד, לראות את הגישה של וושינגטון בנושא.
איזה הצעה מעניינת.