דילוג לתוכן

זהירות: מאכלים מסוימים עלולים לגרום לסיוטים בלילה – האם אתם רגישים ללקטוז?

מאנץ' הבלהות: אלה המאכלים שגורמים לסיוטים בלילה

השפעת התזונה על איכות השינה

מחקרים רבים נועדו לבדוק את הקשר בין אכילת מאכלים מסוימים לאיכות השינה. מחקר חדש שנעשה בקנדה חקר את השפעת התזונה על החלומות, והראה כי יש קשר אפשרי בין צריכת לקטוז לחלומות רעים במהלך הלילה.

מחקר על הרגלי אכילה וחלומות

במהלך מחקר שפורסם בכתב העת Frontiers in Psychology, סקרו חוקרים 1,082 סטודנטים מאוניברסיטת מקיואן הקנדית במשך ארבעה חודשים, בנוגע להרגלי האכילה שלהם, איכות השינה והחלומות. כ-40% מהמשתתפים דיווחו כי לתזונתם הייתה השפעה על איכות השינה, כאשר 24.7% ציינו השפעה שלילית ו-5.5% אמרו כי היא השפיעה על חלומותיהם.

מאכלים שמשפיעים על השינה

משתתפי המחקר ציינו כי ממתקים ומוצרי חלב היו המאכלים שהשפיעו באופן משמעותי על איכות השינה שלהם (22.7% ו-15.7% בהתאמה) ועל חלומותיהם (29.8% ו-20.6%). הם דיווחו על חלומות שהיו "מוזרים" או "מטרידים". לעומת זאת, פירות, ירקות ותה צמחים זוהו כמזונות התורמים לשינה טובה בלילה.

רעיונות מאחורי הקשר בין סיוטים ללקטוז

טורה נילסן, מומחה לנוירופיזיולוגיה ונוירוקוגניציה של חלומות באוניברסיטת מונטריאול, ציין כי אנשים רבים עם אי סבילות ללקטוז ממשיכים לצרוך מוצרי חלב, מה שעלול לגרום לתסמינים פיזיים כמו נפיחות והתכווצויות. תסמינים אלו עשויים להשפיע על איכות השינה ולגרום לחלומות רעים.

הקשר בין רגשות לחלומות

נילסן הסביר כי רגשות שליליים בזמן ערות עשויים להתפשט לחלומות, והשפעה זו עשויה להיות נכונה גם לצורות הפרעות בעיכול במהלך השינה. עם זאת, לא נמצא קשר מובהק בין אי סבילות לגלוטן לסיוטים, מה שעשוי לנבוע משכיחותה המוגבלת במדגם הנחקר.

בקרוב מחקרים נוספים

לסיכום, למרות שנראה קשר חזק בין אי סבילות ללקטוז לסיוטים, נשאלת השאלה איך הוא מתבטא: האם המשתתפים סובלים מחלומות רעים בגלל תזונה לקויה או שהשינה הלקויה נובעת מהאוכל שאוכלים? נילסן מדגיש את הצורך במחקרים נוספים עם מדגם גדול יותר ובמתודולוגיות מתקדמות כדי לגלות את הקשרים העמוקים בין תזונה, שינה וחלומות

Scroll to Top