דילוג לתוכן

חוקרים מיפן פיתחו נאגטס עוף מעבדה עם טעם ומרקם משופרים: היישומים העתידיים כוללים רפואה ורובוטיקה

חוקרים מאוניברסיטת טוקיו פיתחו נאגטס עוף במעבדה

חוקרים מאוניברסיטת טוקיו הצליחו ליצור נאגטס עוף במעבדה, שמדמים את טעם ומרקם הבשר העוף האמיתי. הצוות, בראשות פרופסור שוג'י טאקאוצ'י, השתמש בטכנולוגיית סיבים חלולים לצורך ייצור הנאגטס שמשקלו 10 גרם.

טכנולוגיה מתקדמת

הנאגטס יוצרו באמצעות תאים שהופקו מעוף. בתחילה, החוקרים גידלו רקמת שריר קטנה בשילוב עם 50 סיבים חלולים, אשר עוצבו לחקות כלי דם. חדשנות זו אפשרה חלוקה יעילה יותר של חומרי הזנה וחמצן לתאים במהלך תהליך הגידול. לאחר הצלחה ראשונית, החוקרים הרחיבו את התהליך והוסיפו כ-1,125 סיבים, מה שהוביל ליצירת נאגטס במשקל של יותר מ-10 גרם.

"בהצלחה שלנו, הטכנולוגיה שלנו מאפשרת ייצור בשר מובנה עם מרקם וטעם משופרים. זה עשוי להאיץ את היתכנותו המסחרית," ציין טאקאוצ'י.

יתרונות ותועלות

הסיבים החלולים בהם השתמשו החוקרים נפוצים בעשייה של מסנני מים ובמכונות דיאליזה. בדיקות על הנאגטס המלאכותי העלו כי הוא מכיל יותר חלבון מאשר ניסיונות קודמים ליצור בשר מעבדה, דבר שיכול לשפר את הטעם והמרקם.

נכון לעכשיו, הנאגטס לא מוכר כאוכל, אך ניתוח כימי הראה שהוא דומה מאוד לבשר עוף אמיתי. טאקאוצ'י הוסיף כי השימוש בסיבים חלולים מסייע לרקמה לצמוח בצורה עבה ובריאה יותר, בניגוד לשיטות קודמות בהן חלקים מהמרכז היו מתים.

יישומים עתידיים

הצוות פיתח מערכת הרכבה רובוטית המספקת לכל נאגט מערך של למעלה מ-1,000 סיבים חלולים. "באמצעות שינוי מרווח הסיבים, הכיוון או דפוסי הזרימה, אנו עשויים לחקות מרקמים שונים, כמו בשר רך יותר או לעיס יותר," הסביר טאקאוצ'י.

מעבר לייצור מזון, החוקרים רואים פוטנציאל ליישום טכנולוגיה זו גם ברפואה רגנרטיבית ורובוטיקה רכה. "מרגש לגלות שהסיבים הזעירים האלה יכולים לעזור ביעילות ביצירת רקמות מלאכותיות ואולי אפילו איברים שלמים בעתיד," אמר טאקאוצ'י.

אתגרים עתידיים

פרופסור דרק סטיוארט, מנהל המרכז המתקדם לגידול צמחים במכון ג'יימס האטון בארה"ב, תיאר את הפיתוח כהתקדמות מרגשת בתחום החלבון האלטרנטיבי, במיוחד בבשר המתורבת. הוא ציין שהמחקר מתמודד עם אתגרים קודמים כמו גידול תאים מיושר להשגת מרקם בשר רצוי.

למרות ההתקדמות, נותרו אתגרים לקראת הפיכת בשר מתורבת למוצר מסחרי. "האתגרים הנותרים כוללים שיפור אספקת החמצן ברקמות גדולות יותר, אוטומציה של הסרת סיבים, ומעבר לחומרים בטוחים למזון," אמר טאקאוצ'י

5 מחשבות על “חוקרים מיפן פיתחו נאגטס עוף מעבדה עם טעם ומרקם משופרים: היישומים העתידיים כוללים רפואה ורובוטיקה”

  1. חגית בן ארי

    איזה יישומים מרתקים עוד עשויים להיות עם נאגטס עוף משופרים?

  2. אלון פרידלנד

    אני גם חושב שהחדשנות הזו יכולה להיות מאוד מעניינת בתחום הרפואה והרובוטיקה.

  3. שחר מיכאל

    זה נשמע מאוד מרתק! אני בהחלט מתרגש לראות איך החדשנות הזו תשתלב בתחומי הרפואה והרובוטיקה.

  4. וואו, מעניין מאוד! אני מתרגשת לראות איך ישתלב הגישה המדעית היפנית בפיתוח טכנולוגיות חדשות.

סגור לתגובות

Scroll to Top