חזיר רזה ממצב את עצמו כמרכיב מרכזי בדיאטות צמחיות עבור מבוגרים מזדקנים
מחקר חדש מאוניברסיטת דרום דקוטה
מחקר שנערך על ידי אוניברסיטת דרום דקוטה מציע כי חזיר רזה יכול לשמש חלק משמעותי כבר שיפוטים תזונתיים צמחיים עבור מבוגרים מזדקנים. המחקר, שנקרא פרודמד, הינו ניסוי מבוקר אקראי שנמשך 18 שבועות, ומשווה דיאטות שמבוססות על חזיר רזה לאלו שמבוססות על חלבוני צמחים כגון עדשים וחומוס.
ממצאים מרכזיים
החוקרים התאימו את שתי התזונות לתכולת חלבון, סיבים תזונתיים ותכולת תזונה מקרונית. עם זאת, הם גילו הבדלים ברורים באיכות החלבון ובקבלת המזון. דיאטות החזיר הציעו איכות חלבון גבוהה יותר, והמשיבים ציינו כי הם מרגישים יותר מסופקים וכי הארוחות היו מקובלות יותר בהשוואה לדיאטות צמחיות.
תוצאות חלבון גבוהות
לפי המחקר, מקור החלבון מהחזיר השיג ציון DIAAS (Digestible Indispensable Amino Acid Score) של 122.7, לעומת 82 שהושג במקורות חלבון מבוססי צמח. תוצאות אלה מדגימות הבדלים משמעותיים בתכולת חומצות אמינו חיוניות ועיכול עבור מבוגרים.
השפעת הטעם על בחירות המזון
מועצת המידע הבינלאומית על המזון (IFIC), שלא הייתה מעורבת ישירות במחקר, מדגישה את השפעת הטעם על העדפות צרכניות. בשנה האחרונה, מחקרים הראו כי טעם הוא מרכיב מרכזי בבחירת המזון, גובר על מחיר, בריאות ונוחות. "לא משנה כמה מזון בריא הוא יכול להיות, בסופו של דבר, טעם הוא חיוני לבניית תזונה בריאה," אומר קריס סוליד, מנהל בכיר במועצה.
שילוב עם ירקות ודגנים
החוקרים מצאו כי חזיר רזה משולב עם ירקות ודגנים פופולריים כגון אורז חום, קינואה ופסטה. השימוש בירקות כמו גזר, ברוקולי ופלפלים, יחד עם מטעמים מוכרים כמו פאג’יטה ומנות עגבניות, הוכיחו שהחזיר מצליח להוסיף טעם ולהשלים את הדיאטה הצמחית.
יוזמות תעשיית החזיר
בעקבות ממצאים אלה, מועצת החזירים הלאומית (NPB) השיקה קמפיין חדש שמטרתו להבטיח שחזיר יישאר על הצלחת. הקמפיין מתמקד בטעם, צדדיות ומדע מדוייק, ומספק למבוגרים איכות תזונתית בנוגע לצריכת חזיר.
מודל אפשרי להתערבויות תזונתיות
החוקרים סבורים כי הממצאים מספקים מודל שניתן לשכפל שניתן ליישם על ידי אנשי מקצוע בתחום הבריאות וכמובן על ידי טבחים ביתיים, כדי לקדם תזונה בריאה עבור מבוגרים. "זה לא רק מחקר אקדמי. יש כאן מענה מעשי," מוסיפה ד"ר קריסטן היקס-גג.
מסקנה
המחקר מצביע על כך שצריכת חזיר רזה אינה מתחרה במקורות צמחיים, אלא משלימה אותם, ומוסיפה טעמים מוכרים. על ידי כך, הוא מסייע למבוגרים לשמור על דיאטה מאוזנת ובריאה יותר ללא הקרבה לטעם