דילוג לתוכן

חיזבאללה תוך דיונים על מסירת נשק: האם ישראל תסכים לנסיגה מדרום לבנון?

חיזבאללה שוקל להתפרק מחלק מנשקו

ההקשר הפוליטי

ימים ספורים לפני ביקורו של השליח האמריקני לסוריה ותורכיה, תומאס ברק, סוכנות הידיעות רויטרס מדווחת ממקורות יודעי דבר כי חיזבאללה, ארגון הטרור השיעי, בוחן את האפשרות להפחית את תפקידו כתנועה חמושה. לפי הדיווח, חיזבאללה שוקל למסור חלק מכלי הנשק שלו, כולל טילים וכטב"מים, בתנאי שישראל תסיג את כוחותיה מדרום לבנון.

לחץ פוליטי גובר בלבנון

בעיתון הלבנוני "אל-ג'ומהוריה" נכתב כי הלחץ על ממשלת לבנון גובר לקראת ביקורו של ברק, עם דרישות ממנהיגים כמו הנשיא ג'וזף עאון וראש הממשלה נואף סלאם לבצע פעולות נגד חיזבאללה. דיווחים מצביעים על כך שחיזבאללה ערך דיונים פנימיים על מבנה ההנהגה שלו ועל תפקידו הפוליטי בשדה הקרב.

צמצום ותפקוד מחדש

מהמגעים הפנימיים עולה כי חיזבאללה סבור שהארסנל הצבאי שלו, שהיה עבורו מקור להרתעה נגד ישראל, הפך לנטל. תוך ציון ההשפעה של התמוטטות המשטר הסורי, המקורות מדווחים כי טהרן מפסיקה לספק את התמיכה שהייתה מסופקת בעבר.

דרישות חיזבאללה ותגובות פוטנציאליות

חיזבאללה צפוי לשקול את הצעת ברק להפסיק את התקיפות הישראליות בדרום לבנון בתמורה למסירת הנשק הכבד. בנוסף, המקורות מדווחים על דרישות השבה של אסירים ושיקום האזור לאחר הקרבות.

התגובות והשלכות

לפי מקורות צבאיים, חיזבאללה לא מתכוון לוותר על נשק קל יותר, בעוד שמתוקף המצב הנוכחי, ישראל פועלת להפסיק את התקיפות בלבנון. במקביל, ארגון חיזבאללה לא מתכוון להיענות לאיומים בנוגע למסירת הנשק.

מדיניות החוץ והצפייה לעתיד

כשהשיחות נמשכות, המצב בדרום לבנון נותר מתוח. מזכ"ל חיזבאללה, נעים קאסם, מכחיש את הכוונה למסור נשק וטוען כי ישראל מהווה איום אסטרטגי על מדינות האזור. עם זאת, המגעים שנעשו על ידי דמויות בלבנון עם הממשל האמריקני מראים על אפשרות של דיפלומטיה חדשה העוברת גם דרך חיזבאללה.

כפי שדווח, המצב דורש פיקוח זהיר מצד הממשלות ובמיוחד מצד ארצות הברית, שממשיכה להיות מעורבת בסוגיה זו.

Scroll to Top