חיילי צה"ל קיבלו הכשרה חדשנית בטכנולוגיות רחפנים ורובוטים – הצעד הבא במלחמת "חרבות ברזל" נגד חמאס

מהיר וקטלני: החיילים מאחורי הטכנולוגיה שחיסלה את מנהיגי חמאס בעזה

הכשרת טכנאי שטח לרובוטים ורחפנים

בימים הקרובים, כ-15 חיילים שיגיעו לעיר הבה"ד ליד ירוחם, יסיימו הכשרה ראשונה מסוגה בצה"ל, במטרה לשמש כטכנאי שטח של רובוטים ורחפנים. ההכשרה כוללת טירונות רובאי 03 ולימוד תפעול של אמצעי הלחימה המתקדמים, שזכו להצלחה רבה במבצע "חרבות ברזל" בעזה.

השפעת הטכנולוגיה על שדה הקרב

אמצעים טכנולוגיים מתקדמים שינו את פני הלחימה בשדות הקרב, במיוחד במהלך מלחמת "חרבות ברזל". השימוש ברובוטים ורחפנים לא רק הציל חיים של לוחמים, אלא גם אפשר שיפור משמעותי בתמרון בשטח בנוי ובמנהרות. החיילים החדשים יפוזרו ליחידות העלית של צה"ל ויפעלו באופן צמוד ללוחמים בתפעול מפעילים.

שדרוג והכשרה מתמשכת

אל"מ יקיר, מפקד בה"ד 20, ציין כי שימוש ברובוטיקה ורחפנים קיבל צורך מבצעי ברור, והיכולת להפעיל את הכלים הללו הייתה הכרחית בעידן המודרני של שדה הקרב. צה"ל משתמש כיום במודלים רבים ובמגוון רחב של אמצעים במטרה לייעל את פעילות הכל הלוחם.

לוחמי רחפנים ורובוטים

במהלך ההכשרה, חניכי הקורס עלו על סוגים שונים של רחפנים ובראשם איבו, מאביך ואוויטה, האחרון מהם זכה לפופולריות על רקע תפקודו בקרב עם מנהיג חמאס, יחיא סינוואר. כפי שדווח, סינוואר ניסה להילחם ברחפן במטרה לנוס מהמקום בזמן שהכוח הצה"לי חיפש אחר זיהוי מדויק.

הטכנולוגיה ושיפוט מערכתי

השימוש בטכנולוגיה מתקדמת מביא לשיפוט מערכתי שבו טכנאים לכל רחפן ורובוט מאפשרים רציפות בכל מצב. זה צפוי להבטיח שהכוחות המתקדמים יהיו מוכנים להתמודד עם אתגרים בזמן אמת בשדה הקרב.

באופן כללי, צוותי ההדרכה מדגישים כי הרחפנים טופלו כדי לצמצם סיכונים, שכן הם מסייעים באיתור מטענים, מעקב אחרי התנועה בשטח, וזיהוי מבנים ממולכדים.

הכשרה עתידית

אל"מ יקיר מעריך כי על מנת לספק מענה לצורך הגובר, יידרש להרחיב את מסלולי ההכשרה בכל מחזורי הגיוס הקרובים, וליישר קו עם התפתחות הטכנולוגיה בשדה הקרב.

בפעילות שנערכה ביום ראשון האחרון, חניכי הקורס הפעילו את הרחפנים במחנה האימון בנגב, תוך תרגול טיסה והתגברות על תקלות בשטח עוין, מה שממחיש את המיומנויות הנדרשות של העובדים במקצוע מתפתח זה

Scroll to Top