בלחימה אורבנית: הצורך בהגנה פיזית יעילה לכלי רכב משוריינים וחיילים
במהלך הלחימה האורבנית, המיגון הפיזי הנכון של כלי הרכב המשוריינים ושל החיילים מתבלט כמרכיב קרדינלי במניעת נפגעים. מס' הנפגעים בכוחות צה"ל נותר גבוה, במיוחד בעקבות תקריות אש האחרונות בעזה, מה שמחייב את מטכ"ל ומשרד הביטחון להבין את חשיבות הנושא ואת דרכי הפתרון הנדרשות.
בעיות מיגון נוכחיות
הנתונים מוותרים על כך שמרבית הכלים והחיילים עדיין חשופים לרקטות RPG, שהן כלי נשק של גורמי טרור במרחבים עירוניים כמו עזה ובלבנון. רקטות אלו, שנפתחו לפני כ-70 שנה, מסוגלות לחדור את השריון של כלי רכב בלחץ יחסית נמוך, והן מהוות אתאיום המשמעותי ביותר על כוחות צה"ל.
1. הגנה נגד רקטות RPG
ה-RPG, המשתמש במטען נפץ חלול, מצריך פגיעה ישירה בגוף הרכב על מנת לגרום לנפילה. כדי למנוע חדירה זו, יש צורך בהתקנת רשתות פלדה או חומרים מרוכבים. על פי הנתונים, אלפי חיילים נהרגו מאז מלחמת יום הכיפורים כתוצאה מפגיעות מסוג זה, והמיגון הנוכחי איננו מספק.
2. מטעני גחון
מטעני חבלה הממוקמים בקרקע והמאפשרים פגיעה בכלי רכב וטנקים מהווים איום משמעותי בשטחים עירוניים. התקנת מיגון גחון בכלי רכב וטנקים מוכרחה להיות סטנדרטית כדי להקטין את השפעת הפיצוץ.
3. הגנת חיילים מאש צלפים
השקעה בציוד מגן בסיסי לכל חייל הנמצא תחת אש, כמו אפודי מגן, משקפי מגן וקסדות, חיונית. פתרונות אלו יכולים למעשה להציל חייהם של חיילים בשדה הקרב.
סיכום
אם צה"ל מתכוון להקטין את הנפגעים ולשפר את המיגון של כוחותיו בלחימה האורבנית, יש צורך באימוץ מהיר של טכנולוגיות חדשות ומערכות מיגון מתקדמות. הנדרש הוא עבודה משולבת של מטכ"ל, משרד הביטחון ומערכות ההגנה, על מנת למנוע עוד תקריות טרגיות בעתיד.
תגים: מיגון, צה"ל, לחימה אורבנית, רקטות RPG, מטעני גחון, אש צלפים, בטיחות חיילים