נגד היועמ"שית: טלי גוטליב צפויה לקבל חסינות מהעמדה לדין פלילי
לקראת הליך משפטי
חברת הכנסת טלי גוטליב מהליכוד עומדת בפני אפשרות לקבלת חסינות מהעמדה לדין פלילי, זאת לאחר שהיועצת המשפטית לממשלה, גלי בהרב מיארה, הודיעה לה על כוונתה להעמיד אותה לדין פלילי בכפוף לשימוע. זאת בעקבות חשיפת זהותו של עובד שב"כ.
הודעת גוטליב
גוטליב מסרה כי לא תתייצב לשימוע ותנסה לנצל את חסינותה כנגד ההעמדה לדין. חוק חסינות חברי הכנסת קובע שתי סוגים של חסינות: חסינות מהותית שמגנה על מעשים שביצע חבר הכנסת בעת מילוי תפקידו, וחסינות מהעמדה לדין פלילי.
חסינות ושימוע
בהתמודדותה עם ההליך המשפטי, גוטליב טוענת כי יש לה חסינות מהותית, ולכן סרבה להתייצב לחקירה בנושא. כעת, עם כוונת היועמ"שית להגיש כתב אישום, גוטליב בהחלטה לבקש את חסינותה מהעמדה לדין.
על פי החוק, כתב אישום נגד חבר כנסת יכול להיות מוגש רק באישור היועמ"שית. בטרם הגשה, עליה למסור עותק מהכתב לגוטליב, ליו"ר הכנסת אמיר אוחנה וליו"ר ועדת הכנסת אופיר כ"ץ, כולם מהליכוד.
תהליך קבלת החסינות
כשיוגש כתב האישום, גוטליב תוכל לדרוש מהכנסת להכיר בחסינותה תוך 30 יום. תהליך זה מתחיל בוועדת הכנסת, אשר תמליץ למליאה כיצד להצביע בנושא. חשוב לציין שבניגוד להליכי הדחה, אין צורך ברוב של 90 חברי הכנסת להענקת חסינות – אלא ריבוי קולות בלבד, מה שאומר שבקואליציה הנוכחית הדרישה נראית אפשרית, עם 61 קולות פוטנציאליים בעד.
שאלות פתוחות
העדר בהירות סביב ההליך המשפטי מהווה נקודת מפתח. ייתכן שהיועמ"שית תבחר להמתין לאחר הבחירות להגיש את כתב האיש обвин, מתוך תקווה שאין לגוטליב את התמיכה הכוחנית הדרושה להענקת חסינות במקרה כזה. השאלה המרכזית נותרת האם ונוגעים בהליך החוקי מול גוטליב