חמאס מרושש: המשכורות הופסקו, וארגון הטרור מתקשה לגייס את העזתים
אתגרים כלכליים חדשים בעזה
חמאס מתמודד עם בעיות כלכליות חמורות ברצועת עזה, בעקבות הפסקת משכורות יו"ר הארגון כמעט לחלוטין, כך נמסר מ"וול סטריט ג'ורנל". לאחר חיסולים ממוקדים של חלפני כספים ועצירת הסיוע ההומניטרי, הארגון מתקשה לגייס לוחמים חדשים.
בעיות בגיוס לוחמים
הממוצע של משכורות לוחמים חמאס עומד על בין 200 ל-300 דולר בחודש, אך לאור חוסר המשאבים המרהיב, הארגון לא מצליח לספק את התשלומים הנדרשים. המצב הזה מוביל לכך שחמאס מתקשה לגייס אנשי שטח חדשים, דבר שמקשה עליו לחזור ללחימה.
הקשר הכספי עם קטאר
עד פרוץ הלחימה, חמאס קיבל העברות כספים חודשיות ממדינת קטאר, בסך 15 מיליון דולר. עם זאת, העברת הכספים המעורבים עוכבה באופן משמעותי, דבר שפוגע ישירות ביכולתו הכלכלית של הארגון.
תמונת המצב ברצועה
מנתונים שהוגשו על ידי גורמים כמו אייל עופר, חוקר כלכלת עזה, עולה כי ישנם ברצועה מוזמנים בשווי של כ-3 מיליארד דולר. אולם האפשרות של חמאס לנצל את הכספים הללו מוגבלת מאוד, במיוחד עם מגבלות ההעברה המוטלות על הכספים במהלך הלחימה.
אמצעים נוספים להתמודדות
חמאס לא מתכוון להיכנע בקלות. לאורך השנים הארגון פיתח מספר אפיקים להכנסות באמצעות גביית מיסים והפקת רווחים מסחורות שהכנסו לארץ. הארגון גם שוקל לגייס כספים ממקורות אחרים כדי לכסות את החסרים הנוכחיים.
התרחשויות נוספות ברצועה
בנוסף לקשיים הכלכליים, חמאס מתמודד גם עם היעדר כוח אדם בעקבות החיסולים הממוקדים אשר פגעו בתשתית הארגונית שלו. במאמר שפורסם בעיתון "א-שרק אל-אווסט", צוין כי הקשיים הללו יצרו מעין "ואקום ארגוני", אשר משפיע על כושר הניהול וההחלטות של הארגון.
סיכום
המצב הנוכחי ברצועת עזה מצביע על בעיות פנימיות חמורות בחמאס, אשר מעידות על חוסר תפקוד ארגוני וקשיים כלכליים משמעותיים המחמירים את המשבר הכללי ברצועה. הארגון זקוק לפתרונות מהירים ויעילים כדי לחדש את קושרו להתמודד עם אתגרי הלחימה הנוכחיים
תמיד עם תקווה של שינוי לטוב
נמקו יותר מאמצעי חיבור עם השכנים
אולי צריך למצות אחרת במשא ומתן.
אני מקווה שהמצב ישתפר בקרוב בעזה