טראמפ מטיל מכסים על רכבים: "לא תגלגלו את העלויות לצרכן" – תעשיית הרכב בכלל לא מסכימה עם ההנחיה!

טראמפ מטיל מכסים על תעשיית הרכב: "אל תעלו את המחירים"

מכסים של 25% על רכבים וחלקי חילוף

נשיא ארצות הברית, דונלד טראמפ, ממשיך להשתמש במדיניות של מכסים עם הטלת מכסים בגובה 25% על רכבים וחלקי חילוף שמיוצרים מחוץ לארה"ב. מהלך זה הוביל לירידות משמעותיות במניות של חברות רכב אמריקאיות כמו פורד, ג'נרל מוטורס וסטלנטיס. טראמפ איים על היצרניות כי הממשל לא יסכים להעלאות מחירים כתוצאה מהמהלך הזה, מה שמוביל לתסכולם של מנהלי חברות בתחום.

תגובות בתעשייה ובקרב האנליסטים

בתעשיית הרכב קיימת תחושת בלבול וחשש בעקבות ה"חוק הטרמפיסטי". מנהל בחברת רכב אמר: "זה מבלבל – מצד אחד הוא מטיל מכסים, מצד שני אוסר עלינו להעלות מחירים. מבחינה מתמטית, זה יעלה לנו מיליארדים". בדיווחים נוספים נטען כי חברות רכב לא יוכלו לספוג את העלויות החדשות, ומנכ"ל ספקית החלקים Lear, ריי סקוט, כתב לעובדיו כי מדובר במצב שלא ניתן לקזז או לספוג.

עתיד התעשייה והתגובות הבינלאומיות

בינתיים, מדינות אירופה וקנדה שוקלות תגובות אפשריות למהלך זה, והאנליסטים במורגן סטנלי מעריכים כי מחירי הרכב עלולים לזנק בכ-11%-12% ברגע שהמכסים ייכנסו לתוקף. בנוסף, חברות בתעשיות נוספות, כגון תעשיית האנרגיה והחברות המזון, הזהירו כי עלייה במחירים עשויה להתפתח עקב מכסים אלו.

תופעות לוואי של מכסים

למרות הבטחותיו של טראמפ כי החברות ייהנו מהמכסים עם חזרת הייצור לארה"ב, גורמים בתעשייה צופים כי עלייה במחירים תבוא על חשבון הצרכנים, דבר שעלול להאיץ את האינפלציה. טראמפ טוען כי "המחירים דווקא ירדו" עם המהלכים שהוא מוביל, אך קשה לאנליסטים להאמין שזה יקרה בטווח הקצר.

השפעת המצב על הצרכנים

עם מלאי רכבים חדש שזמין לסוחרים האמריקאיים למשך כחודשיים-שלושה, ההשפעות המיידיות של המכסים לא ייראו מיד, אך הצרכנים עשויים להרגיש את עליית המחירים תוך זמן קצר. יש לזכור, הציבור האמריקאי מחפש פתרונות שימנעו עלויות נוספות, והיחסים של טראמפ עם תעשיית הרכב נותרו טעונים במשך כהונתו.

המצב הנוכחי מציב את טראמפ בפני אתגרים מקצועיים לא פשוטים, כשהוא מנסה לאזן בין מדיניות כלכלית שנועדה להילחם באינפלציה לבין צעדים שהפיכתם לאמצעי לחץ על תעשיות מרכזיות

Scroll to Top