טראמפ על איראן: "אם תידרש פעולה צבאית, כך יהיה – וישראל תוביל"
מבוא
נשיא ארצות הברית דונלד טראמפ הבהיר במהלך הפגישה האחרונה עם ראש ממשלת ישראל, בנימין נתניהו, כי האפשרות לפעולה צבאית נגד איראן לא ירדה מהשולחן, אם יידרש לכך. דבריו מגיעים על רקע המו"מ המתגבש עם איראן, שצפוי להתחדש ביום שבת הקרוב.
הקונטקסט המדיני
בעוד שארצות הברית תפתח בשיחות ישירות עם איראן, טראמפ הדגיש כי ישראל תעזור להוביל כל פעולה צבאית במידה ותידרש. "אם תהיה פעולה שכזו, ברור שישראל תהיה מאוד מעורבת בזה", ציין טראמפ. עם זאת, הוא הדגיש: "אף אחד לא מוביל אותנו. אנחנו עושים מה שאנחנו רוצים לעשות".
המחלוקות במו"מ
שיחות המו"מ בין ארה"ב לאיראן צפויות להיתקל בקשיים, שכן בין הצדדים כבר התגלעו מחלוקות משמעותיות. הסנקציות האמריקניות על איראן נועדו לפגוע בכלכלה המקומית של המדינה, ולמרות שיעדנו להסכם, ישנו חשש מצד איראן מפני תקיפות צבאיות אפשריות של ארצות הברית.
החשש האיראני
איראן מודאגת מאוד מתקיפה אמריקנית בשטחה. הכלכלה האיראנית מתמודדת עם קשיים רבים, והסנקציות גורמות להשפעות רחבות על חיי היום-יום של אזרחיה. גורמים בישראל מקווים לראות תהליך דומה לזה שהתרחש בלוב, שבו הגיע הממשל להסכמה עם ברווז בטחוני. לעומת זאת, בטהראן הבהירו בכל תוקף כי אינם מתכוונים לזנוח את תוכנית הגרעין.
המצב הנוכחי של תוכנית הגרעין
נכון להיום, תוכנית הגרעין האיראנית נמצאת בשיאה, והאיראנים קרובים מאוד לפיתוח נשק גרעיני. טראמפ עצמו, אף שהוא לא מעוניין במערכה צבאית, מודע לכך שתקיפה עלולה להשפיע גם על הכלכלה העולמית.
הפגישה בין טראמפ לנתניהו
ראש הממשלה נתניהו הופתע לגלות שטראמפ מתכוון לנהל מו"מ ישיר עם איראן כבר בסוף השבוע הקרוב. מזכיר הממשלה, יוסי פוקס, ציין בראיון לתקשורת כי נתניהו היה מודע לרצון של טראמפ להעניק עדיפות לנתיב הדיפלומטי, אך לא ידע שהשיחות יחלו כה מהר. פוקס הוסיף כי הוא מעריך שהשיחות לא יצליחו, וכך גם נתניהו.
סיכום
ההצהרות האחרונות של טראמפ מצביעות על שילוב איומים צבאיים ודרכי דיפלומטיה בשיחות עם איראן, כאשר האינטרסים ארוכי הטווח של שני הצדדים כרוכים בהשגת הסכם שימנע עימות צבאי פוטנציאלי. מדובר במצב מורכב, שבו מדינות רבות עוקבות בדריכות אחרי ההתפתחויות.
אם אתם מעוניינים לבצע הזמנה של מלון,
נצטרך להיות מוכנים לכל תרחיש בכל זמן ⚔️🇮🇱
תמיד עומדים מאחורי ישראל 💪🇮🇱
הנהגת ארה"ב תמשיך להיות תומכת בישראל אם תתרחש התנקשות.
השתלטות מלחמתית אינה פעולה ראשונית ועדיפה
נצטרך לפתוח תיקול ולשקול את ההשלכות האפשריות
תמיד צריך להישאר בחזית מול האוייבים