מאחורי הקלעים: כך השתכנע טראמפ לתקוף באיראן כנגד כל הסיכויים
רקע ותהליך קבלת ההחלטה
נשיא ארצות הברית דונלד טראמפ הפתיע את הציבור כאשר הודיע על תקיפה אמריקנית באיראן, למרות שהבטיח לסיים את מלחמות ארצות הברית ולחתור לפתרונות מדיניים. ההחלטה התקבלה לאחר שהנשיא ראה את ההצלחות של חיל האוויר הישראלי והרגיש כי הוא לא יכול להישאר מחוץ למעגל הקרדיטים.
לחץ ומשבר בממשל האמריקני
ההכרזה על תקיפה הוכרזה על ידי טראמפ בעשרות שיחות ובמחצית השנייה של השבוע שעבר, לאחר שעקב אחרי דיווחים על כך שהפעולה האמריקנית לא הצליחה בחיסול השאיפות הגרעיניות של איראן. כהכנה למסיבת העיתונאים שסיפק שר ההגנה, פיט הגסת', הנרקוס רצה להעמיד פנים, ובכך יצר את הלחץ על הממשל לוודא שהתקיפה תיכשל.
יחסים עם התקשורת
במסיבת העיתונאים, הגסת' התעמת עם כתבים, והאשים את אמצעי התקשורת בעיוות המידע. טראמפ, אשר שמר על קשר עם עיתונאים, החל לראות את המצב כאיום אישי, חשש שהוא לא יקבל את הקרדיט שמגיע לו על ההצלחה שביצע.
ההחלטה להתערב
במהלך דיונים פנימיים בבית הלבן, האיומים מצד יועציו הביטחוניים קיבלו עדיפות על פני יועציו הפוליטיים. טראמפ שקל את המשמעות של מעורבות אמריקנית בשלל כנסים ואסיפות, והרגיש צורך ללחוץ על הכפתור למשימה כנגד איראן.
ההתקפה וההשלכות
ביום ה-61 מהאולטימטום שהוצב לאיראן, ישראל פתחה במבצע צבאי. בזמן הזה, טראמפ לא הסתיר את התלהבותו מהיכולות אותן חשף חיל האוויר הישראלי, ולדבריו, איראן הייתה צריכה להקשיב לו. בעקבות התמונות שהגיעו מהתקיפה, טראמפ החל לראות את המצב דרך הפריזמה האישית שלו.
סיכום
ההתקפה על איראן לא הייתה רק החלטה צבאית, אלא משקפת את הרצון של טראמפ לשמור על תמיכת תומכיו ובמקביל להוכיח את הצלחותיו בתור מנהיג. טראמפ, שלא חשש לנקוט בפעולה דרסטית חיים על התקשורת, הביא לכך שהתקיפה תזכה ליותר השפעה ונכונות בקהילה הפוליטית.