יאיר גולן: מהאלוף הימני לקול של השמאל הקיצוני – המסע הפוליטי המפתיע של אחד מהמנהיגים הצבאיים הבולטים בישראל

יאיר גולן: שינוי מציאות פוליטי או נעמס תחת השפעת השמאל הקיצוני?

הרקע האישי והצבאי

כמעט ולא ידוע, אך יאיר גולן, לשעבר אלוף בצה"ל, נתפס כימני בארון. במהלך שירותו, במיוחד בתקופת השירות הצבאי, היה גולן ידוע כאחד האלופים האגרסיביים והברוטאליים. בשנת 2007, ננזף על ידי הרמטכ"ל גבי אשכנזי בעקבות השימוש ב"נוהל שכן", דבר שהוביל לעיכוב קידומו. גולן, ששוחח עם ראשי יש"ע על תוכניות להתיישבות ביו"ש, שינה כיוון פוליטי באופן מפתיע.

שינוי כיוון פוליטי

ההצלחה הפוליטית המפתיעה של גולן הגיעה בעקבות מינויו למפלגת העבודה, שעמדה בפני סיכון של איבוד מעמדה הפוליטי. ההתמודדות שלו מול זהבה גלאון, אף שהסתיימה בכישלון, העלתה אותו על מדרגה חדשה. לאור פעילותו לאחר האירועים הקשים ב-7 באוקטובר, נראה כי הוא מצליח למקם את עצמו מחדש במערכת הפוליטית.

גולן במפלגת העבודה והשפעת השמאל

יאיר גולן שואף לאמץ עמדות שמאליות, אף שנטייתו אינה קיצונית. הוא הולך והתקרב לפוליטיקאים ומשפיעים מהשמאל, דבר שמעורר שאלות על האותנטיות של עמדותיו. המתבונן מן הצד עשוי לראות בגולן מעין דמות פרדוקסלית – ימני לשעבר המייצג עקרונות השמאל. חייו הפוליטיים העכשוויים מקנים לו בועת מידע שמעוותת את מסריו.

האם גולן מתאים את עצמו למצב?

ברקע השיח הפוליטי המתוח בארץ, גולן מקבל ממד חדש של ניתוח פוליטי. האסטרטגיה שלו כוללת מבעיות נחרצות ואגרסיביות, ללא חזרה לאחור. כאשר הוא מצא את עצמו מסתבך, הוא מיהר להאשים את דמויות כמו בני גנץ בשיתוף פעולה עם סמוטריץ' ובן גביר.

קריאה לפעולה ולשיח

בהתמודדות עם שיח לאומי רגיש, יאיר גולן נתפס כחיוני לשוב לשטח ולשוחח עם החיילים והלוחמים שנמצאים בעמדות הקו הראשון. הצבא הישראלי, ששמו מוכר בתור צבא מוסרי, זקוק ליותר קולות כמו שלו, שאינם משווים בינו לבין אויבים.

האם יש מקום לשינוי?

נראה כי העדפת גישה שמאלנית במערכת הפוליטית גורמת לגולן לאבד את התמחותו המקצועית. האם הוא יצליח לחזור לקו הישר של צבא ההגנה לישראל או שבחירותיו גורמות לנזק בלתי הפיך? הזמן יגיד.

אם יש לכם הערות או תיקונים, אנו מעוניינים לשמוע מכם

Scroll to Top