ליצן השריעה מלמד ילדים להיות מוסלמים טובים
מהות המיזם
יחיא אדוארד הנדראוואן, הידוע בכינויו "יחיא הליצן", מבצע מופעים בבתי ספר בבחינת שיטה ייחודית להעברת ערכי האיסלאם והקוראן לילדים. באמצעות בידור וצחוק, הוא מצליח לשלב בין עולם הליצנות לבין החינוך הדתי, במיוחד בתקופה של חודש הרמדאן. "לימוד הקוראן חשוב מאוד למוסלמים, אבל זה לא חייב להיות רציני כל הזמן", הוא מסביר.
תחילת הדרך ושיטת ההוראה
הנדראוואן החל את דרכו כליצן במסיבות יום הולדת, אך בשנת 2010, בעקבות עידוד ממורה דתי שלו, החל לפתח גישה מודרנית להוראת האסלאם. הוא הושפע מדמותו של אבו-נוואס, משורר ערבי אגדי, והחליט לשלב הומור בהוראת הדת. "אני מלמד ומעודד ילדים לקרוא את הקוראן", אומר הנדראוואן, "ומי לא ירצה ללמוד בשמחה עם ליצן שריעה?"
פעילויות וחינוך
בין השיעורים, הנדראוואן מלמד בספריית ביתו, ובזמן הפנוי מבצע הרצאות בבתי ספר ובתי יתומים. "איך הם יכולים לקרוא כשהם לא רוצים להגיע? חייבת להיות להם מטרה", הוא מדגיש ומנסה להנגיש את הלימודים לעולמם של הילדים.
בעיות ואתגרים
לא כל המסלול היה קל. אביו של הנדראוואן נזף בו על שיטותיו הלא שגרתיות ואמר שהוא מביא לו בושה. "הדברים שלו פגעו בי מאוד", הוא משתף. כיום, בא age 41, הוא מצליח לשלב בין ביצועי בידור לרוח חינוך גבוהה, וכבר זכה להערכה רבה בקהילה המקומית.
האקלים החברתי באינדונזיה
הצלחתו של "יחיא הליצן" בזירה האינדונזית אינה מקרית. אינדונזיה, המדינה המוסלמית הגדולה בעולם, מתאפיינת באסלאם מתון המאפשר חדשנות חינוכית, מה שמאפשר לידו של הנדראוואן לפרוץ דרך בתחום זה. הוא מסביר כי למרות שישנם אזורים במדינה בהם יש פרשנות נוקשה לאיסלאם, במקומות רבים קיימת שאיפה להביא את לימודי הדת לרלוונטיות ונגישות בעידן הדיגיטלי.
מסקנות
אך הנדראוואן לא רק שהצליח ללמד ילדים על הקוראן, אלא גם לעודד אותם לפתח עניין בקריאה ולצמצם את הזמן שהם מבלים במכשירים דיגיטליים. הוא רואה את פעולתו כתרומה חיובית להתפתחותם של בני הנוער במדינה, שמלאה פוטנציאל לשדרוג חינוכי דרך המון יצירתיות וחיוכים
9 מחשבות על “יחיא הליצן: איך עומד עם חיוך ואומור לשנות את פני לימודי האיסלאם בקרב ילדים באינדונזיה”
אינטרסנטי לגמרי!
מעניין באמת!
מעניין מאוד!
מעניין מאוד!
אינטרסנטי ומרתק!
מרתקות ומעוררות מחשבות
מעניין מאוד!
פוסט מעניין!
מרתק!
סגור לתגובות