מאחורי הקלעים: כיצד עמדה ישראל לתקוף באיראן?
תכנית התקיפה
בין אם מדובר בכוח צבאי או במחקר גרעיני, ישראל תמכה בתוכנית התקיפה על מתקני הגרעין של איראן, שהייתה אמורה להתבצע בתהליך שכולל מספר שלבים. התכנית, שפורסמה לאחרונה על ידי ה"ניו יורק טיימס", כללה הפצצה אווירית מאסיבית, אשר קדמה לה מורדות כוחות קומנדו לשטח, במטרה לפגוע במתקנים קרובים יותר. התהליך דמה לפעולה שהתרחשה בסוריה לפני חודשים אחדים.
שלב התכנון
על פי הערכות, התקפות האוויריות היו נמשכות לאורך לפחות שבוע, ובזמן זה כאמור, כוחות קומנדו ישראלים היו מבצעים פשיטות נוספות. ראש הממשלה בנימין נתניהו, אשר היה מהדוחפים לפעולות הקרקע, קיבל התרעות מצה"ל על כך שהצבא לא יהיה מוכן לפעולה עד חודש אוקטובר הקרוב.
עיכוב במתקפה
על פי הדיווחים, נשיא ארצות הברית דונלד טראמפ בלם את המתקפה הקרובה. כמעט כל התוכניות שנבנו ידרשו סיוע אמריקאי, לא רק לגיבוי ישראל במקרה של תגובה איראנית, אלא גם כדי להבטיח שהמתקפה הישראלית תצליח.
חשיבות הסיוע האמריקאי
הסיוע האמריקאי הפך את ארצות הברית לחלק מרכזי בהתקפה המתוכננת, כיוון שהנוכחות והמימון האמריקאיים היו קריטים להצלחת המבצע.
סיכום
לפי גורמים צבאיים ומדיניים, ההתמודדות עם אתגרי איראן מחייבת תכנון מדוקדק ושיתוף פעולה עם מדינות נוספות, והשפעתה של ארצות הברית על מהלך האירועים בולטת במיוחד
טראמפ כנראה רואה שיש ערך בפתרון דיפלומטי
אולי כדאי לנסות עוד פעם לדבר על דרך פתרון דיפלומטית
אולי עדיף למצוא דרך פתרון דיפלומטית במקום התקפה
בטח עדיף למנוע סכסוך בתחילתו.
אולי עדיף דיאלוג מאשר מלחמה.
יש לנו צורך בדיאלוג, לא במלחמה.
נראה שהמתח בין ישראל לאיראן ממשיך לצמוח
אין לנו מנהיג טוב יותר מהנשיא ביבי
מקווה שזה ייפל בברית אבות הטובה