דילוג לתוכן

כושר נמוך לפני קוביד עשוי להעלות סיכון לפיתוח קוביד ארוך, אך ההשפעה על כושר גופני אינה דרמטית, כך עולה ממחקר חדש

אנשים עם כושר נמוך יותר לפני קוביד נוטים יותר לפתח קוביד ארוך, אך הזיהום עצמו אינו גורם לירידה משמעותית או מתמשכת בכושר

במחקר שנערך לאחרונה בכתב העת של איגוד הלב האמריקני, נבחנה ההשפעה של COVID-19 וקוביד ארוך על הכושר הלב-ריאתי של מבוגרים. החוקרים השתמשו בנתוני מחקר האורך של Cooper Center, הכוללים 4,005 אנשים בגילאים 20-74, והשוו את ציוני הכושר הלב-ריאתי (CRF) שלהם לפני ולאחר ההדבקה בנגיף.

ממצאי המחקר

המשתתפים סווגו לפי מצבם הקוביד וקיבלו טיפול סטטיסטי בהתאם לפרמטרים כמו גיל, מין, מדד מסת גוף (BMI) ומצב עישון. ממצאי המחקר חשפו כי אנשים שפיתחו קוביד ארוך זיהו ציוני CRF נמוכים יותר בהשוואה למי שלא פיתחו את התסמונת. זיהומים של COVID-19 היו קשורים לירידה קטנה אך משמעותית ב-CRF, עם זאת, הירידה לא הייתה גבוהה משמעותית מהצפוי עקב גיל.

רקע מחקרי

הכושר הקרדיו-ספירלי (CRF) מהווה מדד חשוב ליכולת הגוף להשתמש בחמצן, אשר משפיעה על הרווחה הכללית. מחקרים קודמים הצביעו על כך ש-CRF נמוך לפני ההדבקה ב-COVID-19 עשוי להוות גורם סיכון להתפתחות קוביד ארוך.

על המחקר

המחקר נועד לשפוך אור על השפעות COVID-19 על CRF ולבדוק אם אנשים עם קוביד ארוך מגלים בעיות שונות מהניצולים שלא פיתחו את התסמונת. בוצעו הערכות CRF דרך בדיקות הליכה, והמשתתפים נדרשו לדווח על מצבם הבריאותי.

מתוך 7,434 משתתפים במחקר, 4,005 סיפקו נתונים מדויקים, מהם 41.6% נדבקו בנגיף, כאשר רק 1.1% מהם נדרשו לאשפוז בעקבות ההדבקה.

מסקנות

המחקר הגיע למסקנה כי COVID-19 לא מאיץ את ירידת ה-CRF הקשורה לגיל, ורמות הפעילות הגופנית לאחר ההדבקה לא השתנו משמעותית מהן לפני ההדבקה. עם זאת, החוקרים ממליצים על מעקב מתמשך כדי לבדוק אם ההשפעות הללו יימשכו לאורך זמן.

לסיכום, מצא המחקר כי אנשים עם כושר נמוך יותר לפני ההדבקה נוטים יותר לפתח קוביד ארוך, אך COVID-19 עצמו אינו גורם לירידה משמעותית בכושר הלב-ריאתי של הניצולים

Scroll to Top