הניסוי הישראלי שמצא: כך תשמרו על מלפפונים במקרר טריים ולאורך זמן
גישות חדשות לאחסון מלפפונים
ניסוי חדש שנערך במכון וולקני, בהובלת פרופ' רון פורת, חוקר בתחום אחסון פירות וירקות, מספק תובנות בנושא אחסון מלפפונים בבית. רבים מכירים את הבעיה: מלפפון רך ומקומט, שמהווה בעיה נפוצה במטבחים. הניסוי בדק שלוש שיטות אחסון שונות כדי לגלות איזו מהן שומרת על טריות המלפפון לאורך זמן.
שלוש שיטות אחסון
במהלך הניסוי, המלפפונים חולקו לשלוש קבוצות נבדקות:
- קבוצה ראשונה: מלפפונים באריזת פלסטיק חשופה לאוויר.
- קבוצה שנייה: מלפפונים בתוך שקית ניילון, ללא עטיפה נוספת.
- קבוצה שלישית: מלפפונים שהועטפו קודם בנייר סופג יבש הוכנסו גם לשקית ניילון.
בכל הקבוצות, המלפפונים נשמרו במקרר למשך תשעה ימים.
תוצאות הניסוי
לאחר תקופה זו, כל קבוצה הוערכה:
- בקבוצה הראשונה, המלפפונים הפכו מקומטים ואיבדו מפריכוּתם.
- בקבוצה השנייה, המלפפונים נותרו כמעט שלמים אך הפכו רכים מאוד ונהיו מכוסים בלחות.
- לעומת זאת, בקבוצה השלישית, המלפפונים שמרו על מוצקותם ונותרו יבשים מבחוץ, כמעט כמו ביום שנארזו.
ההסבר הביולוגי
תופעה זו מתרחשת מכיוון שהמלפפון, המכיל כ־96% מים, חשוף לאידוי – דבר המוביל לירידה במוצקותו. הקבוצה השנייה אכן עיכבה את העידוי, אך הלחות הגיבשה על פני הקליפה חידשה את תהליך הת decomposition.
אי לכך, השילוב של נייר סופג לצד שקית ניילון מצליח לשמור על סביבה יבשה יחסית, שמונעת מהמלפפון להתייבש, אך גם חוסמת את הלחות המזיקה.
מומלץ: כיצד לשמור על מלפפונים
בהתבסס על תוצאות הניסוי, הדרך המומלצת לאחסן מלפפונים היא לעטוף כל מלפפון בנייר סופג יבש, ולאחר מכן להכניס לשקית ניילון סגורה למחצה. כך, ניתן לשמור על פריכות המלפפונים במשך כשבועיים.
בנוסף, חשוב להימנע משטיפת המלפפונים לפני האחסון, כשטיפות מים על פני הקליפה יכולות להאיץ את הליך הריקבון. יש לשטוף אותם רק רגע לפני השימוש.
in English