ישראל משיבה לדיווחים על רעב בעזה: "אין רעב בעיר"
מצב הומניטרי בעזה
בכירים בשירותי הביטחון בישראל מגיבים לדיווחים האחרונים על "רעב" בעיר עזה ומבהירים כי למרות שהמצב ההומניטרי קשה, אין רעב בעיר. הבכירים טוענים כי לצד ההצלחות במבצע "מרכבות גיבור", הכוללות תפיסת 75% מסיני בעזה, מעל שני מיליון תושבי עזה נאלצים להצטופף ב-25% הן מהאזור, בתנאים צפופים מאוד.
סיוע חדש בעזה
ישראל מתכננת להכניס סיוע נוסף לרצועה, כולל חזרת האווירודרופ של סיוע הומניטרי. על פי מקורות, הירדנים מתכננים להתחיל בהשלמת סיוע אווירי בהמשך היום. צה"ל והשירות לשירותים קהילתיים והומניטריים (COGAT) הדגישו כי חמאס יצר מסע שקרי, הקרוי "קמפיין הרעבה", שנועד להפעיל לחצים על ישראל לסיים את המלחמה בזמן שהוא מנסה לשפר את התנאים למו"מ על הפסקת האש בדוחה.
האשמות כלפי האומות המאוחדות
ישראל מאשימה את האומות המאוחדות במעשיהם בעזה. עד יום ראשון האחרון, האומות המאוחדות סירבו להוביל שיירות משאיות מכרם שלום וזיקים מסיבותיהן. עם זאת, בעקבות מחאות ישראל, החלה האומות המאוחדות לאסוף משאיות כדי להכנס לעזה, עם יעד של 150 משאיות ביום.
פתיחת מסלולי ישוב
ישראל החליטה לפתוח את כל המסלולים היבשתיים כדי לאפשר לסיוע הומניטרי לזרום לעזה גם מהירדן וממצרים. מאוחר יותר היום, צה"ל הדגיש: "ישראל אינה מגבילה את מספר המשאיות הנכנסות לרצועת עזה, והבעיה היא באיסוף המונע את אספקת הסיוע ההומניטרי". "למרות הטענות על מגבלות ישראליות, COGAT שחררה היום תיעוד נרחב, המראה מאות משאיות סיוע בצד הפלסטיני של מעבר כרם שלום. המשאיות של הארגונים ההומניטריים והסוכנויות של האומות המאוחדות, שעיקרן מכילות מזון, מצטברות בחודשים האחרונים בצד העזתי של המעברים וממתינות לאיסוף ולהפצה על ידי הארגונים האלה לאחר בדיקות ביטחוניות