המלצות לשינה טובה יותר: האם פודקאסטים ומוזיקה יכולים לעזור?
ההשפעה של תוכן קולי על איכות השינה
מחקרים מצביעים על כך שכחצי מהאנשים הסובלים מהפרעות שינה פונים למוזיקה כעזר להירדמות. בדו"ח משנת 2018 נמצא כי האזנה לתוכניות טלוויזיה, פודקאסטים ומוזיקה יכולה להוות פתרון מעניין לנמנום והירדמות. אך האם באמת אפשר להתגבר על החוקים הידועים האוסרים על צפייה בטלוויזיה לפני השינה?
ד"ר רייצ'ל סלאס, מומחית לרפואת שינה מבית הספר לרפואה של אוניברסיטת ג'ונס הופקינס, טוענת כי "זה עניין של מה עובד עבורך". היא מסבירה כי כל אדם שונה, וישנם המוצאים שקטניית שינה תוך כדי האזנה לתוכן קולי מסייעת להם להירדם.
מרכיבי הצלחה בשגרות השינה
הרגעות לקראת שינה
כדי להפיק תועלת מירבית מהאזנה, התוכן צריך להיות מרגיע ולא מעורר. ד"ר שליני פרוטי, רופאת שינה בבית החולים לותיקים ג'ון ג'. קוקרן, מדגישה את החשיבות שבבחירת תוכן שמסייע להרפיה. "אם האזנה משהו משמרת את העירנות, זה עלול להזיק לבריאות", היא מציינת. מומלץ להקדיש לפחות 7 שעות לשינה איכותית למבוגרים, כדי להבטיח תפקוד אופטימלי ביום המחרת.
תכנים מומלצים
נראה כי תוכניות שכבר נראות או שמוכרות לעוסקים יכולות להיות מסייעות יותר מאשר תוכן חדש ומרגש. ד"ר לינדזי בראונינג ממליצה על תכנים שלא עוררים את הסקרנות יתר על המידה: "בחרו משהו לא מעורר כדי שהמוח שלכם לא יהיה מונע להילחם בשינה".
טיפול בשינה מופרעת
קביעת טיימר אוטומטי
יש להפעיל טיימר להפסיק את הצלילים לאחר ההירדמות כדי למנוע התעוררויות לא רצויות. אם לתוכן יש רעשים בלתי צפויים, כמו שינויים בעוצמת הקול, זה יכול לעורר את המאזין, אפילו אם הוא לא מתעורר לחלוטין.
שיטות להתמודד עם נדודי שינה
אם האזנה לתוכן לא מסייעת לאחר מספר שבועות, ייתכן שכדאי לפנות לסיוע רפואי. ד"ר פרוטי ממליצה על טיפולים כמו טיפול התנהגותי-קוגניטיבי לנדודי שינה או, בהתאם למצב, לשקול טיפול רפואי.
כדי לשפר את איכות השינה, חשוב לשקול לא רק את מה שגם עוזר להרפיה אלא גם מה שלא מסייע להשקיט את המחשבות במהלך הלילה.
לסיכום
שגרת שינה בריאה עשויה לכלול הקפצה למוזיקה ועד לדיבורי פודקאסטים, כל עוד החומרים הנבחרים מסייעים להרפות. גישה שקולה בשילוב עם פרקטיקות יזומות במהלך היום יכולות לאפשר שינת לילה טובה יותר. 여성 להרוויח משינה איכותית ומשגרת שינה מתאימה היא בעלת השפעה חיובית על מרבית ההיבטים של חיינו