תרבחו ותסעדו! מתכון למופלטה הכי טעימה שיש
הקדמה
השף גיא פרץ מציע מתכון מיוחד למופלטה מרוקאית אותנטית, המתאימה לאירועים מיוחדים ולארוחות משותפות. המתכון הזה מבטיח טעמים עשירים וניסיון של טיגון שמקנה לתוצאה הסופית ניחוחות מיוחדים וטעמה בלתי נשכח.
מרכיבים
- 1 ק"ג קמח לבן מנופה
- 30 גרם שמרים טריים מפוררים או שמרית
- 1 כף סוכר
- 1 כף מלח
- כ-2.5 כוסות מים פושרים
- 2 כוסות שמן לטבילת כדורי הבצק
- להגשה: חמאה, דבש
אופן ההכנה
- מערבלים את כל מרכיבי הבצק במיקסר עם וו גיטרה ומשהים כ-15 דקות בטמפ' החדר.
- יוצרים כדורים בגודל כדורי פינג-פונג ומשהים 15 דקות בקערה עם שמן. משטחים כל כדור לעלה בקוטר 25 ס"מ על משטח משומן.
- מטגנים את המופלטות במחבת טפלון חמה ששומנה קלות . מטגנים כל מופלטה למשך 10 שניות, ואז הופכים ומניחים את המופלטה הבאה עליה, חוזרים על התהליך עד לקבלת ערמה של 20 מופלטות.
- מגישים בליווי חמאה ודבש.
סיכום
מופלטה היא מנה אהובה על רבים, והמתכון הזה מבטיח תוצאה מדהימה שתשמח את כל האורחים. אל תשכחו לשתף את הכנת המופלטה עם אחרים, ותיהנו מהטעמים המיוחדים!
אז מה אתם מחכים? תרבחו ותסעדו!
תגים: מופלטה, מתכון, אוכל מרוקאי, מתכוני חגים, מתכונים מסורתיים, גיא פרץ