דילוג לתוכן

למה חשוב לסמן מזון קפוא? ד"ר קארן ראג' חושף: כך תדעו מתי האוכל שלכם מסוכן לאכילה

2025-02-10 00:06:00

ד"ר קארן ראג' חושף: כמה זמן מזון קפוא יכול להחזיק והחשיבות של סימון המוצרים במקפיא

בפוסט האחרון שלו בטיקטוק, ד"ר קארן ראג', הידוע בשם @dr.karanr, שיתף מידע חשוב לגבי משך הזמן שבו יכול מזון קפוא להחזיק מעמד, כמו גם את החשיבות של סימון המוצרים שמאוחסנים במקפיא.

משך הזמן שמזון קפוא יכול להחזיק

כפי שמסביר ד"ר ראג', כל סוג מזון קפוא מגיע עם תאריך תפוגה שונה, בהתאם לסוגו ולתנאי האחסון. הוא מציין כי בעוד שמזון כמו ירקות, בשר ודגים יכולים להחזיק מעמד בין 6 חודשים לשנה, מוצרי לחם ודברי מאפה יכולים להחזיק מעמד עד 3 חודשים. ד"ר קארן מדגיש גם את הצורך לדעת מתי יש להפסיק להשתמש במזון קפוא, בעיקר כדי למנוע בעיות בריאותיות.

חשיבות הסימון במקפיא

במסגרת הפוסט, ד"ר ראג' הסביר מדוע סימון המוצרים הוא קריטי. אחד האתגרים עם אחסון מזון קפוא הוא השכחה של מה שמאוחסן בתוכו. כאשר לא מסמנים את המוצרים, קיים סיכון להשתמש במזון שפג תוקפו, דבר שעשוי להוביל לבעיות בריאותיות. על כן, מומלץ להשתמש במדבקות או סימנים ברורים על האריזות כדי לציין את תאריך ההקפאה ואת שמו של המוצר.

טיפים לאחסון יעיל במקפיא

ד"ר ראג' מציע מספר טיפים לשמירה על איכות המזון במקפיא:

  1. סימון תאריכים: השתמשו במדבקות על מנת לציין את תאריך ההקפאה.
  2. אריזות אטומות: השתמשו באריזות מתאימות כדי למנוע חדירת אוויר ולשמור על טריות המזון.
  3. מיון החומרים: אחסנו מזון לפי סוגים וצרו קטגוריות שונות כדי שיהיה קל למצוא את מה שצריך.

באמצעות הידע של ד"ר קארן ראג', תוכלו לוודא שהמזון הקפוא שלכם נשאר בתוך טווח הזמן הבטוח לשימוש ולהבטיח שמירה על בריאותכם.

תגיות

#קפוא #אחסון #דרקארןראג' #תאריךתפוגה #בריאות #אםאוכל #טיפים_לבריאות #מזון

Scroll to Top