יולי, התברברת בניווט: הממשלה מקדמת פטור מגיוס, המילואימניקים בקריאה אחרונה
מבוא
בזמן שהממשלה מתקדמת לקידום חוק פטור מגיוס המילואימניקים, הם עצמם מתמודדים עם משקעים אישיים, משפחתיים וכלכליים חמורים בעקבות השירות הממושך. קולות המילואימניקים גוברים, כשהם מביעים התנגדות נחרצת לחוק שמגובש בשיתוף עם האוכלוסייה החרדית.
השפעות השירות על החיים האישיים
דוידי בן ציון, רס"ן במילואים ואב לשבעה ילדים, מדגיש את הקושי שבהיעדרותו במהלך החגים: "גם את החגים הבאים הילדים יחגגו בלי אבא, זה לא הוגן." הוא חבר בארגון "העם דורש גיוס" ומצפה לחוק גיוס שיביא להקלה מיידית.
השלכות הכלכלה על המשפחה
דוד, לוחם במילואים, מתאר את השינויים הכלכליים של משפחתו בעקבות גיוסו: "אשתי הפכה לחד-הורית. היא מטפלת בילדות כשלצערנו אני לא יכול להיות שם." לדברי דוד, הפגיעה הכלכלית משפיעה גם על התפתחותו המקצועית.
עימות במערכת הפוליטית
נציגי המילואימניקים ערכו מסיבת עיתונאים בה קראו ליושב ראש ועדת החוץ והביטחון, יולי אדלשטיין, לשנות כיוון. "יולי, כשאמרת לי בכנסת שלא תתקפל, הסתכלת לי בעיניים. אתה עוד יכול לתקן," אמר יונתן שלו מארגון "כתף אל כתף".
דרישות לגיוס שוויוני
המילואימניקים דורשים גיוס שוויוני לכל קבוצות האוכלוסייה, כולל החרדים והערבים. רס"ר הדר, פרמדיקית במילואים, אומרת: "אני בעד גיוס שווה לכולם. החרדים חד משמעית צריכים להתגייס."
האתגרים הצפויים עם גיוס חרדים
ש' מהיחידה המיוחדת מציין כי גיוס חרדים לא מיועד רק להקל על העומס: "זה נועד גם לתרום למדינה. הכוחות בשטח הידללו עם הזמן."
סיכום
בזמן שהממשלה מתקדמת עם תוכניות הפטור, המילואימניקים משאירים את קולם באוויר, דורשים צדק ושוויון בנטל השירות. האם הממשלה תשמע את הקולות הללו ותעשה את המעשה הנכון?