מאבק ליהוד הגליל: משפחות עולות לקרקע ברמת ארבל
עשר משפחות מתיישבות מחדש
ביום חמישי האחרון, עשרה משפחות התנחלו באדמות המיועדות להקמת היישוב רמת ארבל שבגליל, לאחר שלוש שנות היאחזות במקום אחר תחת אותו השם. המשפחות קיבלו צווי פינוי ובשיחה עם "חדשות כיפה", בלהה ארליך, מובילת הגרעין מטעם תנועת "נחלה", מתארת את המאבק הגובר להלן יהודי הגליל ואת הקשיים שנובעים מהתמודדות עם ממשלת ישראל ומפלגת הציונות הדתית. "אנחנו יודעים שרוצים לפנות אותנו השבוע. אנחנו לא נוותר ונעלה שוב", אמרה ארליך.
המצב הדמוגרפי בגליל
ארליך, מורה במקצועה וילידת הגליל, ציינה שהמצב הדמוגרפי באזור מחמיר, עם חלוקה של 80% ערבים ו-20% יהודים בגליל. "לא מקימים ישובים יהודים חדשים, ההרחבות מאוד איטיות והמגרשים יקרים", הוסיפה. היא התייחסה גם לפערים בין הרחבות יהודיות לעומת ערביות: "במושב הזורעים עשו הרחבה של 40 יחידות דיור, בעוד שבטורעאן בנו הרחבה של 1,000 יחידות דיור".
דרישה להקמת יישובים חדשים
ארליך טוענת כי הפתרון המהיר הוא לא רק להרחיב את היישובים הקיימים אלא גם להקים יישובים חדשים כדי למנוע השתלטות של האוכלוסייה הערבית. לדבריה, "יכולים לפנות אותנו היום, אבל אי לכך אנחנו נלחמים על השטח שלנו".
פנייה לממשלת ישראל
ארליך קוראת לפוליטיקאים שלה לקדם את ענייני הגליל לאור הקשיים והזנחה המתמשכת. "יש לי ציפייה מנבחרי הציבור להיות עם מבט על. כרגע הם לא קולטים את האירוע", אמרה. היא גם ציינה את השוניים בין יחס הממשלה לגליל לעומת השומרון, שבו הוקמו 22 יישובים חדשים.
אכיפת פינוי
סיום האירוע בציון הקשיים מצביע על האכיפה המחמירה כנגד יהודים במקרים כאלה. "בלילה עלינו, בבוקר כבר הגיעו אלינו שלוש פניות לאכיפה", הוסיפה ארליך, "אני מרגישה שאנחנו רגע מלאדים את הגליל היהודי".
בעוד שהמאבק להקמת היישוב רמת ארבל נמשך, זקוקה הקבוצה לתמיכה נרחבת כדי לשמר את זהות היהודית באזור המאתגר הזה