דילוג לתוכן

מאבק על גבול עזה: התמודדות צה"ל עם איום המנהרות והתקפות הגרילה החדשות

השגרה המסוכנת של חיילי צה"ל בגבול עזה

נוכחות צבאית באזור החיץ

במרחק של כמה מאות מטרים מפרידים בין השערים של גדר הגבול עם רצועת עזה לבין כ-15 המוצבים החדשים שהוקמו שם בשנה האחרונה. המוצבים, הידועים בשם "במ"קים" (בסיס מצבים קדמי), נמצאים באזור החיץ, שנועד למנוע תקיפות Mil. האירועים האחרונים, במיוחד התקרית שבה נהרג החייל גאלב נסאסרה מפיצוץ מטען, מזכירים את הסכנות שמהן נדרשים החיילים להגן.

תקריות נוכחיות ופגיעות

על פי הדיווחים, במהלך סוף השבוע מחבלים ירו טיל RPG לעבר כלי רכב צבאי לא ממוגן, אשר פגע בלוחמות. בשל האירוע הזה נהרג גאלב נסאסרה ושניים נוספים נפגעו קשה. לאחר התקפה זו, מחבלים הצליחו לברוח לבית חאנון, דבר המצביע על היעדר בטיחות באזור.

האיומים הנמשכים מכיוונה של עזה

מדי יום, מתמודדים לוחמי צה"ל עם פעולות התקפה של חמאס והג'יהאד האיסלאמי. בחודשים האחרונים, הנוכחות הצבאית של צה"ל בגבול עזה הייתה מאופיינת במעברים של כוחות וביצוע עבודות הגנה באזור החיץ. עם הזמן, הפכה המצב להכרחי להרחיב את אזורי החיץ, במיוחד באזורים סמוכים לשכונות עזתיות, כדי להבטיח ביטחון לתושבים בישראל.

סיכונים ותגובה

גורמים בצה"ל מציינים כי חמאס מתכנן מתקפות ממוקדות כנגד מוצבים צבאיים. במהלך התקופה האחרונה, זוהתה פעילות רבה בחפירת מנהרות חדשות, דבר שמעיד על הכנות בעבודות גרילה מצד אירגוני הטרור. מדובר באיומים שמדגישים את הצורך שהכוחות יהיו תמיד במצב של מוכנות.

מערכת הכוחות והמוצבים

המוצבים החדשים מוקפים בסוללות אדמה גבוהות, אך ישנן מגבלות כוח אדם שגורמות לכך שהכוחות ממוקמים במצב רגיש ומוגבל. הארעיות שבהן נבנים המוצבים יוצרת חולשה בהתמודדות עם האיומים. מצד שני, לוחמים מקבלים תנאים מועדפים במהלך השירות הצבאי, אך התלונות על איכות המזון והדינמיקה בין המוצבים מחייבות חשיבה מחדש.

מסקנות

רצועת הביטחון החדשה שהוקמה ממחישה את המאבק המתמשך של צה"ל למניעת פגיעות בתושבים ובכוחות הצבאיים. הגברת הביטחון באזורים הללו היא משימה נדרשת, ואי לכך יש לחשוב על אמצעים שיביאו לשיפור במצב הקיים תוך הכרה באיומים העומדים בפני לוחמי צה"ל.

המציאות באזור הגבול עם עזה דורשת פעולה מתמדת, ותחת זאת, המצב עלול להחמיר אם לא יינקטו צעדים נוספים לשיפור הביטחון

Scroll to Top