2025-02-27 17:50:00
המהגרים שטראמפ גירש תקועים במחנה בג'ונגל של פנמה
גירוש מהגרים ממדינות שונות
בשבועות האחרונים, גירשה ארצות הברית מאות מהגרים מאסיה והמזרח התיכון לפנמה, כחלק ממדיניות ממשלת טראמפ. כך מדווחים עורכי דין המייצגים את המהגרים, אשר טוענים כי לקוחותיהם נשלחים למחנה מרוחק בג'ונגל לאחר שהות זמנית במלון בפנמה סיטי, בו הם מוחזקים על ידי שומרים חמושים.
המצב במחנה
כרגע מוחזקים 112 מהגרים במרכז המהגרים "סן ויסנטה" בגבול פנמה וקולומביה, ועתידם המשפטי לא ברור. הם ממתינים לראות אם פנמה או מדינה אחרת תאשר את בקשות המקלט שלהם. עורכי דין מציינים כי המהגרים נשלחים ללא בדיקות מקלט וללא גישה לייעוץ משפטי, מה שמהווה הפרה חמורה של זכויותיהם.
סיבות למהלך הגירוש
פנמה הפכה להיות יעד גירוש לאחר שהמדינות האחרות סירבו לקלוט את המהגרים המגורשים. זאת בעקבות מתיחות ביחסים עם האומות השונות. לפי ההסכם בין ארצות הברית לפנמה, הממשל האמריקאי יכול לגרש לפנמה את המהגרים ולהטיל עליה את האחריות על החזרתם למולדתם.
תגובות גורמי זכויות אדם
ארגוני זכויות אדם הביעו זעזוע מהמדיניות הזאת, ומתחו ביקורת על ההתנהלות של הממשלות. עורכי דין המייצגים את המהגרים טוענים כי לקוחותיהם לא מצליחים ליצור קשר עימם. לדברי סוזנה סבלזה, עורכת דין פנמית, היא ממתינה יותר משבוע לגישה ללקוחות שייצגה.
עמדת הנשיא חוסה מולינו
נשיא פנמה, חוסה מולינו, נשאל במסיבת עיתונאים מדוע המהגרים שבמחנה "סן ויסנטה" אינם מקבלים גישה לייעוץ משפטי. תשובתו הייתה: "אני לא יודע", אך הוסיף כי הסיטואציה מדאיגה אותו. עד כה, 113 מהגרים כבר חזרו למולדתם, ו-58 נוספים ממתינים לכרטיסי טיסה.
חריגות במצב המשפטי
עורכי דין המייצגים את המהגרים טוענים כי נעשתה הפרה של זכויות האדם, בכך שהמהגרים אינם יכולים להיוועץ עם עורכי דין. מקרים כאלה מדליקים נורות אזהרה בנוגע ליעילות ההליך המשפטי והמכיל את המגבלות המוטלות עליהם.
סיכום
סוגיית המהגרים גובה ממדינות רבות את המחיר, הן בדימוי והן בזכויות האדם. עם עלייה במדיניות הגירוש של ממשלת טראמפ, יש לעקוב אחרי המתרחש בג'ונגל של פנמה ועתידם הלא ברור של המהגרים.
תגים: מהגרים, גירוש מהגרים, טראמפ, זכויות אדם, פנמה