מגמות ושיעורי היעילות של אימונותרפיה לאחר ניתוחים באורטליה קושית מצולקת: האם אנחנו בדרך לשיפור הסיכויים לחולה?

השפעות טיפול חיסוני לאחר ניתוח על סרטן השתן המתקדם

מבוא

סרטן השתן המתקדם (MIUC) נחשב למחלה קטלנית, עם שיעור חלימת חיים של 50-60% בחמש השנים הקרובות, גם בהיעדר גרורות מרוחקות. טיפולים כגון כימותרפיה ניאואדג׳ובנטית (NAC), ציסטקטומיה רדיקלית (RC), והסרת כליות-שופכנים (RNU) יחד עם השפעת ניתוק גדול של בלוטות הלימפה האחראיות על האגן לא שיפרו את התחזיות ביום המוקדם של מטופלים עם MIUC.

למרות שכימותרפיה לאחר ניתוח עשויה לשפר את הסיכויים להחלמה, כימותרפיה רעילה לא תמיד אפשרית לטיפול במטופלים מבוגרים, בעלי תפקוד כלייתי פגום או חולשה בריאותית. שיעורי הישרדות ללא מחלה (DFS) השתפרו עם הטיפול בניבולומאב, טיפול חיסוני שניתן למטופלים בסיכון גבוה, במסגרת ניסוי CheckMate 274. טיפול זה אושר ביפן כהתערבות חיסונית אחרי ניתוח מתחילת מרץ 2022.

אתגרים ותוצאות ניסויים

השפעת ניבולומאב על שיעורי ההישרדות הכללית (OS) עדיין לא הובהרה, בשל הצורך בזמן נוסף לצורך מחקר מעמיק. בנוסף, מחקר דומה (IMvigor 010), אשר בדק את השפעת האטזוליזומאב לאחר ניתוח רדיקלי, נכשל בהוכחת יעילות, דבר אשר מוביל לשאלות בנוגע לעקביות התוצאות. בהתחשב בכך, היתרונות של מעכבי אתרי בדיקות חיסוניים (ICIs) בתרגול קליני אינם ברורים.

נתוני בסיס ומאפייני מטופלים

במחקר שלנו, בדקנו את המגמות בשימוש בטיפול פרי-ניתוחי ואת היעילות של ICIs בבדיקת מטופלים עם סרטן שלפוחית השתן המתקדם (MIBC) ואורולוגיה עליונה (UTUC) מתוך פרקטיקה קלינית מציאותית. המידע שהתקבל מצביע על כך שהגיל הממוצע של המטופלים היה 71 שנים. בשולחן 1 ניתן לראות את מאפייני המטופלים, אשר כוללים 1383 מטופלים עם MIBC ו-1124 מטופלים עם UTUC. נצפה שהאזנה לתפקוד הכלייתי (eGFR) בקרב מטופלים עם UTUC הייתה נמוכה משמעותית בהשוואה למטופלים עם MIBC.


Photo Credit:

Scroll to Top