מגמות והזדמנויות בתעשיית המסעדנות: מהפכה טכנולוגית חדשה
המעבר לעסקים מותאמים אישית
תעשיית המסעדנות, שהיא ידועה בלחץ הגבוה ובמרווחים הנמוכים, עוברת מהפכה טכנולוגית עם בעיות התנהגות צרכנית שמשתנות כל הזמן. לקוחות, במיוחד מהדורות הצעירים יותר, מצפים לחוויות אוכל מותאמות אישית, גם במסעדות רשת. שירותים כמו תוכניות נאמנות כלליות הולכים ונעלמים.
על מפתחי התוכנה להיות שותפים בהתפתחות זו, וליצור פלטפורמות מעורבות לקוחות שמתעלות על מערכות נקודות פשוטות. לדוגמה, מערכת CRM שמבוססת על פרופילים מפורטים של לקוחות, תוכל לעקוב אחרי היסטוריית ההזמנות, מגבלות תזונה, העדפות שעות אוכל ואינטראקציות קודמות. נתונים אלה יכולים להזין תוכניות נאמנות דינמיות, כמו מתן הנחות אוטומטיות למוצרים אהובים או שליחת הצעות יומולדת מותאמות.
תיעול היעילות התפעולית
בתקופה שבה המחסור בכוח אדם והעלייה בעלויות קובעים את סדר היום, הפעלת יעילות מתפקדת היא בעדיפות עליונה עבור בעלי מסעדות. המערכות המתוחכמות יותר אינן מסתפקות במערכות POS בסיסיות. יש צורך בפיתוח פתרונות המשלבים ניהול מלאי כדי לעקוב אחרי השימוש ברכיבים בזמן אמת, ולשלוח התראות על חוסרים תוך אוטומציה של הזמנות מחדש.
אבל הכוח האמיתי נמצא בתחזיות. תוכנות צריכות לנצל נתוני מכירות היסטוריים, מגמות עונתיות ולעיתים קרובות גם נתונים חיצוניים כמו אירועים מקומיים או מזג האוויר כדי לחזות ביקוש מדויק. היכולת הזו מאפשרת לנהל לוחות זמנים בצורה אופטימלית ולרכוש בדיוק מה שנחוץ, ובכך לצמצם פסולת ולשלוט בעלויות.
העלייה במטבחים רוחניים וחוויות אכילה מחוץ למסעדה
המגפה האיצה את המעבר לאכול מחוץ למסעדות, ולמטבחים רוחניים, מותגים וירטואליים והזמנות מקוונות הפכו לפרקטיקות קבועות. הנהלת המסעדות זקוקה לפלטפורמות שיכולות להתמודד עם הקומפלקסיות הללו בקלות.
יש לפתח פתרונות שמרכזים הזמנות ממקורות שונים לשיטה אחת, כמו אפליקציה פנימית, אתר או שירותי משלוחים חיצוניים, כך שהמסעדות לא יצטרכו להשתמש במכשירים כפולים. בנוסף, יש לשלב מערכות תצוגת מטבח דיגיטליות שיכולות לתעדף הזמנות לפי מקור או זמן ולשפר את זרימת העבודה של צוות המטבח. יש להפעיל גם יכולות מחיר דינמיות, שיכולות להמליץ על התאמות מחירים בזמן אמת.
להצליח ב-2025 ואחריה
המסעדות המודרניות הן כיום עסקים מונעי טכנולוגיה. בעזרת מיקוד במשטחים מרכזיים אלו: מעורבות לקוחות מותאמת, תפקודיות ותפקוד חוויות אונליין, ניתן לפתח תוכנות שמסייעות למסעדות לצמוח ולהתפתח באופן המיטבי.
המסעדנים שיצליחו יהיו אלו שיאמצו טכנולוגיה שתסייע להם לנווט את המורכבות בתחום זה, וכמפתחי תוכנה, ישנה הזדמנות ליצירת כלים שיאפשרו את ההצלחה הזו