דילוג לתוכן

מהפך בלוחמה ביהודה ושומרון: כיצד הכטמ"מים הפכו לגורם מרכזי בהבסת הטרור

2025-01-29 13:03:00

המהפך באיו"ש: מערך הכטמ"מים הפך לחלק בלתי נפרד מהלחימה בטרור

שינויים בלחימה באיו"ש

מאז תחילת מלחמת חרבות הברזל, חלה התקדמות משמעותית בשימוש במערך הכטמ"מים של צה"ל, אשר הוביל לחיסול מעל 100 מחבלים ביהודה ושומרון. חיל האוויר מפעיל את טייסת 161, הידועה בכינוי "זיק", אשר משתמשת בכלים טקטיים מתוצרת "אלביט", הנקראים "הרמס 450". סא"ל ר', מפקד טייסת 161, מדגיש כי הכטמ"מים יכולים לבצע משימות איסוף ותקיפה בו זמנית, מה שמקנה יתרון משמעותי בשדה הקרב.

פעילות אינטנסיבית וממוקדת

הלחימה באיו"ש מתמקדת במגר ובסיכול תשתיות טרור, כאשר הכוחות בשטח מקבלים תמיכה מהאוויר. הכוחות מבצעים סריקות ומבצעי אבטחה לסיוע בפעולות קרקעיות, ובסיוע הכטמ"מים ניתן לאתר ולפגוע במחבלים שמנסים להתקרב לכוח.

אסטרטגיות חדשות ככלי התקפה

שיטות עבודה חדשות פותחו בשיתוף פעולה עם השב"כ, המאפשרות לפגוע במחבלים גם כאשר הם פחות חשופים. עם זאת, הכטמ"מים נתפסים כמכפיל כוח, אך צה"ל מבין כי אין להסתמך רק על האוויר במלחמה.

כישלונות והצלחה משופרת

המלחמה הנוכחית נפתחה בכישלון משמעותי של צה"ל, ובפרט של טייסת 161, במהלך אירועי השבעה באוקטובר. על פי הסוּג, צה"ל לא היה מוכן לאיום המורכב שניצב בפניו באותה תקופה. עם הזמן, צה"ל הצליח לשפר את שיתוף הפעולה עם כוחות הקרקע ולמשוך לקוי היבשת הפנייה בלחימה.

מציאות חדשה בשטח

כוח הכטמ"מים אף התמודד עם מכשולים חדשים, כאשר מחבלים מקימים רשתות צל כדי למנוע זיהוי. אף על פי כן, השילוב בין כוחות האוויר לקרקע פיתח יכולת טקטית גבוהה. בכך השיג צה"ל שליטה טובה יותר בזיהוי ופגיעה במטרות מדויקות.

סיכום

הכנסת הכלים האוויריים לשדה הקרב באיו"ש הפכה לדבר הכרחי במאבק נגד המיליציות הטרוריסטיות. המהלכים האסטרטגיים שננקטו והיכולת לשלב בין הפעולות החיוניות בשטח מעלים את רמת ההצלחה בלחימה, ומצביעים על האתגר המורכב להבטיח את בטחון הלוחמים והאזרחים באזור.


תגיות: חיל האוויר, יהודה ושומרון, מערך כטמ"מים, לחימה בטרור

כתיבת תגובה

Scroll to Top