דילוג לתוכן

מה ההבדל בין ביטקוין לאת'ריום?

מה ההבדל בין ביטקוין לאת'ריום?

התקן והיסטוריה

ביטקוין (Bitcoin) ואית'ריום (Ethereum) הם שני מטבעות קריפטוגרפיים, אך הם נוצרו במטרות שונות ויש להם מבנים טכנולוגיים שונים. ביטקוין הושק בשנת 2009 על ידי דמות מסתורית בשם סאטושי נאקאמוטו, והוא נועד להיות מערכת של כסף דיגיטלי. הרעיון המרכזי היה להציע אלטרנטיבה למערכות פיננסיות מסורתיות על ידי מתן אפשרות לבצע עסקאות מבלי להצריך צד שלישי, כמו בנקים.

לעומתו, את'ריום הוקם בשנת 2015 על ידי ויטליק בוטרין ושותפיו, ומטרתו הייתה ליצור פלטפורמת בלוקצ'יין, שנועדה לתמוך באפיונים חכמים (Smart Contracts) וביישומים מבוזרים (DApps). את'ריום לא רק מתפקד כמטבע דיגיטלי, אלא מספק גם את התשתית שעליה יכולים להתפתח יישומים שונים.

טכנולוגיית הבלוקצ'יין

ביטקוין מתבסס על טכנולוגיית בלוקצ'יין שנועדה במיוחד בשביל לבצע עסקאות פיננסיות. בלוקצ'יין ביטקוין הוא רשת ליניארית, שבה כל בלוק מכיל רשימה של עסקאות שמתבצעות. הרשת מתוחזקת על ידי כורים (Miners) שמבצעים חישובים מתקדמים לאישור עסקאות. זהו מודל שמתוכנן להיות פשוט ככל האפשר, כדי למקד את המטרה הראשונית של ביטקוין – להיות מערכת הכסף האולטימטיבית.

באת'ריום, לעומת זאת, הבלוקצ'יין מתוכנן למגוון רחב יותר של יישומים. בלוקצ'יין של את'ריום הוא פלטפורמה שמאפשרת בכל בלוק לא רק להעביר את המטבע האתי (Ether), אלא גם להריץ קוד של אפיונים חכמים. מדובר ביכולות שאינן זמינות בביטקוין, מה שמאפשר יישומים כמו פרויקטים פיננסיים, משחקים וראיליטיז.

תכלית ויישומים

תכליתו העיקרית של ביטקוין היא להיות אמצעי תשלום, שמספק גישה לכסף דיגיטלי. אנשים משתמשים בו כדי לסחור ברמה האישית והעסקית, ולעיתים גם כמכשיר השקעה. ביטקוין נתפס ככלי שמגן על ערכו ובנוסף, מספק פתרון לבעיות של אינפלציה במדינות מסוימות.

אידיאולוגיה זו שונה לגמרי אצל את'ריום, שכאמור מתפקד כפלטפורמה עבור יישומים ושירותים דיגיטליים. תכנה של את'ריום מאפשרת פיתוח אפליקציות רבות, כולל פלטפורמות הלוואות, שוקי טוקנים, והצבעות דיגיטליות. המגוון הרחב של יישומים מעודד חדשנות טכנולוגית ויצירתיות, כאשר תקן ERC-20 מסייע באפשרות למפתחים ליצור אתרים שלהם ולשלב פרויקטים זה בזה.

מערכת המימון

תהליך התשלום בעסקאות ביטקוין מתבצע באמצעות תשלום של עמלות, שמשלמים לכורים על מנת לאשר את העסקאות. העמלות משתנות בהתאם להעמסה של הרשת והביקוש והיא מושפעת גם מגובה העסקה.

אנתרום, מערכת התשלום מתבצעת דרך את'ר, הקרוי גם "Ether". עסקאות באת'ריום כוללות גם את שאלת העלויות של גז (Gas), שמייצגות את העלות של הרצת מחשוב על רשת הבלוקצ'יין. כמו כן, עסקאות באת'ריום מצריכות יותר מחשוב נדרשת מאשר ביטקוין, כך שהמחיר עשוי להיות גבוה יותר במקרים מסוימים.

מימון עתידי

ביטקוין מחזיק בדרך כלל בקצב נוצר קבוע של חדשים בעבור כל בלוק, כאשר המספר הזה צונח בהדרגה. התהליך הזה נקרא "Halving" וקורה כל 210,000 בלוקים. תהליך זה נועד להתמודד עם אינפלציה.

את'ריום, לעומת זאת, לא מציב גבולות מוחלטים על כמות Ether שתיווצר, ועד לעדכון האחרון, לא היו כל תהליכים של חלוקות מסוג זה. השיח הנוכחי הקשורים לעדכונים העתידיים של את'ריום מצביע על זה ששאלות על הכמות יכולות להשתנות.

שיטות קונצנזוס

הביטקוין מתבסס על שיטת קונצנזוס שנקראת PoW (Proof of Work). השיטה הזו, שדורשת כוח מחשובי רב, מהווה חלק מהאבטחה של הבלוקצ'יין. זהו תהליך שעליו נדרש להוכיח עבודה מחמירה ולא לבצע שינויים בקטעי הקוד שלא נדרשים.

את'ריום, נכון לעכשיו, משתמש בשיטת PoW, אך עבר במעבר משמעותי ל-PoS (Proof of Stake) במסגרת עדכון את'ריו 2.0. שיטה זו מחזיקה בהבטחות של יותר סקלביליות, הכרה בחשיבות האנרגיה ומפחיתה את כמות הכוח המחשובי הנדרשת לשמירה על הבלוקצ'יין.

האקולוגיה של קהילות

קהילת ביטקוין משקפת יותר גישה של שמירה על ערך המסחר. בהבנת בעיית האינפלציה והצורך במערכת כספית דיגיטלית עצמאית, רוב מערכות התמיכה סביב ביטקוין מתמחות בתהליך של חינוך ציבורי בהשקעות ובניהול נכסים.

לעומת זאת, קהילת את'ריום נוקטת בדרך של חדשנות ושיפור מתמיד. הקהילה מוסיפה ומקשה אל חידושים טכנולוגיים ומנהלת מחקר מתמיד לפיתוח כלים חדשים. פורומים, פלטפורמות וקמפיינים כמו DeFi (Decentralized Finance) ו-NFTs (Non-Fungible Tokens) מראים על התהליך הדינאמי של הקהילה.

מסקנות

ביטקוין ואית'ריום הם ברמה אחת מטבעות קריפטוגרפיים פופולריים, אך הם מציעים לעולם טכנולוגיה ומטרות שונות בצורה מוחשית. ביטקוין מתמקד בכסף דיגיטלי כחלופה למערכות המסורתיות, בעוד שאת'ריום מהווה בסיס לפיתוח טכנולוגיות חדשות ויישומים חדשניים. השוני בין שני הפרויקטים הללו מציע טווח רחב של הזדמנויות והשקעות במערכת הדיגיטלית, כאשר הקצב המהיר של התחום מנתב אותן לדינמיקה מתמדת בשוק.

14 מחשבות על “מה ההבדל בין ביטקוין לאת'ריום?”

  1. יערה כהנא

    אני חושבת שההבדל העיקרי בין ביטקוין לאת'ריום הוא ביכולתן להתפקד – ביטקוין כמטבע דיגיטלי ואת'ריום כפלטפורמה לפיתוח חכם.

  2. אני חושבת שההבדל העיקרי בין ביטקוין לאת'ריום הוא בתפקודם הראשי והיעילות שלהן בתחום הפיננסי.

  3. חיה סויסה

    אפשר לומר שההבדל העיקרי בין ביטקוין לאת'ריום הוא במטרות העיקריות שלהן.

  4. אני חושב שההבדל העיקרי בין ביטקוין לאת'ריום הוא ביעילות של הפלטפורמה לפיתוח אפליקציות חכמות.

  5. אני חושבת שההבדל בין ביטקוין לאת'ריום הוא במטרתם העיקרית – ביטקוין כמטבע דיגיטלי ואת'ריום לפיתוח חוכמת חוץ.

  6. אני מעדיפה את'ריום עקב המומחיות שלה בפיתוח יישומים חכמים.

  7. אני אישית מעדיף את ביטקוין עקב פחיתותו ההיסטורית והסטיאביליות שלו.

  8. יערה תורג'מן

    אני חושבת שהבדל בין ביטקוין לאת'ריום הוא ביכולתן להתפקד – ביטקוין כמטבע דיגיטלי ואת'ריום יותר לפיתוח יישומים חכמים.

  9. מעין צור / Maayan Tzur

    ביטקוין היא הקריפטו הנפוץ ואת'ריום מציעה יותר אפשרויות פיתוח.

  10. Samantha Horowitz

    את'ריום מציעה יתרונות רבים על ביטקוין בעניין של חוזק החישובים והאפשרויות שנותנת לפיתוח יישומים חכמים.

  11. תומר שטרן / Tomer Stern

    ביטקוין נועדה לפעול כמטבע דיגיטלי, בעוד שאת'ריום מייצרת חוכמת חוץ.

  12. חוה מדינה / Chava Medina

    ביטקוין היא תשלום ציבורי ואת'ריום מאפשר חוכמה חלופית ברשת.

  13. נגה פרידמן

    ביטקוין נחשבת למטבע דיגיטלי והתקפת לאת'ריום נחשבת יותר לעוצמת חישובים.

כתיבת תגובה

Scroll to Top