מה קרה למוקדי הנוער של שיקגו? סיפור של אובדן ותחייה בסצנת המוזיקה והתרבות המקומית

השפעת התרבות המתבגרת בשיקגו על גופי המוזיקה והריקוד

שינוי במקומות המפגש לנוער

במהלך שנות ה-80 וה-90, מרכזי הקניות בשיקגו, כגון Ford City Mall ו-Evergreen Plaza, היו מקומות פופולריים לנוער להתאסף בהם, להיפגש עם חברים ולבלות. בעיר פעלו מספר רשתות החלקה, מועדוני נוער, אולמות באולינג, מסיבות בית ספריות ומקומות נוספים – שנקראו לעיתים "מרחבים שלישיים" – שם יכלו הנוער להתבטא ולהנות מחוץ לבית או מהלימודים.

עם הזמן, התרבות הזאת דעכה. רוב מרכזי הקניות של היום מפעילים "מדיניות ליווי לנוער", המונעת מהם להיכנס לבד ביום שישי ושבת, אלא אם הם מלווים על ידי מבוגר מעל גיל 21. בזמן שמופעים חיצוניים הפכו להיות תחת פיקוח כביד, מקומות רבים שדרגו את המתחמים שלהם, והפכו אותם לפחות נגישים לצעירים.

הזכרות בעידן הזהב של המוזיקה

מליקה מקולום, בת 46 שגדלה באזור אוברן-גרשאם ורוזלנד, מספרת על חוויותיה מהשנים שקדמו לשינוי, שבהן המוזיקה והמסיבות היו חלק מחיי הנוער. "סצנת המועדונים הייתה חלק חשוב מהחיים שלנו" היא אמרה, והזכירה את קבוצת הריקוד House O Matics שפרחה בשנות ה-90. "היו לנו מופעי כישרונות ותצוגות שיער – כולם רקדו בכל רחבי העיר."

מועדונים כמו Medusa's, אשר נפתח בשנת 1983, הציעו סביבה בטוחה לנוער לרקוד יחד. המועדון, שנפתח לאחר סגירת ה-Warehouse, הפך למוקד מגניב למוזיקת ה-House והיה מקלט לנוער חברותי ולגאווה.

השפעות של אלימות וצמצום בתקציבים

טשטוש הזהות של מקומות המפגש לנוער ניתן למעקב במשך השנים. תופעות של אלימות, כמו גם קיצוץ במימון בתי ספר, פגעו במסיבות ובתחום המוזיקה שהיו כל כך נאמנים למ חברתי. דניאלה סנדרס, אמנית מוזיקת ה-House, ציינה את הירידה במסיבות הנוער כתוצאה מהשפעות חברתיות וכלכליות שהצטברו.

אישיות כמו דיין הייארסון, לשעבר חבר מועצת העיר, תיארו את הכיוונים החדשים של התרבות הכחולה, והצביעו על כך שכשהרחובות הפכו קשורים לצריכת נשק, היו לכך השפעות מעקניה במיוחד על המסיבות. "ברגע שהרחובות נכנסו למסיבות, זה הפך לדבר שאי אפשר היה לעשות כלכלית," היא אמרה.

זכרון הימים הטובים

בעוד צעירים מדברים על חשיבות המלים, חברות וקהילה, צעירים כיום מפגינים רגשות דומים, אך מתוך חשש שהוקם מהאלימות המתרחשת בתרבות המודרנית. "אף אחד לא מאפשר לנוער להיפגש בלי פיקוח, למסיבות או סתם להיפגש בצורה חופשית," אמרה מגאן מרשל, שמדברת על כך שההורים שלה היו הרבה יותר חרוצים בנוגע לכך.

"אם אתה רואה נוער בקבוצות, מיד זה פך להיות בעיה, מחדש," אמרה. "הקהילה תמיד הייתה היבט חיוני בלשמר את הבילוי."

באופן כללי, ישנו רצון לראות את הנוער נהנה בסטייל בו היה אפשר פעם, בלי חששות. "אי אפשר ללכת לקולנוע מבלי להביא מישהו – מבוגר – איתך. אז, לאן אפשר ללכת?"

במאמר זה, נכתבו עובדות על התרבות הצעירה בשיקגו, ההתפתחויות החברתיות במהלך השנים, ומקומות המפגש, הנישואות ומוזיקה שהיו חלק מהחיים של הדור הקודם

Scroll to Top