דילוג לתוכן

מודל בינה מלאכותית חדש מזהה נשים בסיכון גבוה למחלות לב באמצעות א.ק.ג – צעד קדימה בהבנה ובטיפול באי ספיקת לב נשים

2025-02-26 03:20:00

מודל AI חדש מזהה סיכון מוגבר למחלות לב אצל נשים באמצעות א.ק.ג

חידושי מחקר בתחום בריאות הלב

מחקר חדש מציע מודל בינה מלאכותית (AI) היכול לזהות מטופלות בסיכון גבוה למחלות לב על בסיס נתוני אק"ג. הממצאים פורסמו היום ב-Lancet Health Digital, והחוקרים ממליצים על השימוש באלגוריתם זה לבריאות הלב של נשים, כדי למנוע ובעיות רפואיות בעתיד.

כיצד פועל המודל?

במסגרת המחקר, במימון קרן הלב הבריטי, ניתחו החוקרים מעל מיליון אק"ג. המודל שפותח נועד למדוד את מידת ההתאמה של תוצאות האק"ג לדפוסים האופייניים לגברים ולנשים, כאשר נמצא כי נשים שהאק"ג שלהן תואמות את התבניות הגבריות נמצאות בסיכון גבוה יותר למחלות לב וכלי דם, אי ספיקת לב והתקפי לב.

אכפתיות מגדרית באבחון ובטיפול

דיווחים קודמים מצביעים על כך שגברים נוטים להיות מאובחנים עם סיכון גבוה יותר למחלות לב, מה שיכול לשקף תפיסות קליניות שגויות בנוגע לסיכון המיוחד של נשים. על פי הסטטיסטיקות, נשים סובלות פי שניים יותר מבעיות נשימה הקשורות למחלות לב מאשר מנשים עם סרטן השד בבריטניה.

חשיבות המחקר והמלצות להמשך

ד"ר ארונאשיס סאו, מהחוקרים הראשיים, מסביר כי יש לשקול את הפיזיולוגיה הייחודית של כל מטופלת בעת קביעת פרופיל הסיכון שלה. ד"ר פו סיונג נג, אחד הכותבים הבכירים, מוסיף כי נשים רבות שהוזהו במחקר היו בסיכון גבוה יותר לעומת הגברים בממוצע.

ניסויים עתידיים

צוות המחקר מתכוון לקדם ניסויים קליניים נוספים עם המודל AIRE, שמטרתו לחזות את הסיכון להתפתחות מחלות על בסיס נתוני אק"ג, מתוכננים לסוף 2025. המטרה היא ליישם את המודל בבית החולים ושירותי בריאות אחרים.

סיכום

מחקר זה מציב אתגרים חדשים בתחום בריאות הלב לנשים, ומציע פתרונות אפשריים לשיפור האבחון והטיפול במחלות לב, במיוחד בשלב מוקדם. המודל מבוסס על טכנולוגיות AI מציע סיכוי לשפר את התוצאות הבריאותיות עבור נשים בסיכון.


תגים: בריאות, מחלות לב, AI, אק"ג, נשים, רפואה, קרן הלב הבריטי

Scroll to Top